avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor, am fost prins furand din hipermarket unelte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor, am fost prins furand din hipermarket unelte

Intr-o zi m-am dus la brico im bucuresti sa iau niste prize,si in drumul meu spre prize am trecut pe langa raionul de scule si unelte si cum sunt un om al munci aveam nevoie foarte mare de niste burghie,o freza de taiat rigips si una de taiat faianta,si de 2 clesti mai calitativi care costau toate 250 lei,vroiam sa le cumpar dar erau prea scumpe toate astea pt salariul meu si banii mei,aveam nevoie sa mai lucrez cu ele pt ca nu ma descurc deloc cu bani,am acasa un bebelus de 4 luni jumatate,o chirie de platit,niste datori de la botez si sunt coplecit,nu stiu ce mi-a venit in cap sa le fur,am zis sa nu fac asa ceva si mi-am continuat drumul la prizele mele,am luat prizele si cand ma indreptam spre casele de marcat am trecut din nou pe langa aceste scule,ma gandeam la cata nevoie am de ele dar erau asa scumpe costau toate 250 lei,bani aveam la mine dar daca le cumparam nu imi mai ajungeau de cheltuielile casei,si dintro data am zis sa le iau,leam luat m-am plimbat prin magazin cu ele nu stiam ce sa fac sa le iau sa nu le iau,eram asa ravasit si bulversat,nu am mai furat niciodata in viata mea, m-am uitat de camere sa nu ma vada si leam bagat in buzunare,am ajuns la casele de marcat,(aveam inima de simteam ca explodeaza) am platit doar prizele se celelate unelte nu le-am mai platit,am plecat de la case si m-a oprit un paznic,ma rugat sa-l insotesc intr-o camera,acolo mau intrebat daca am ceva in buzunare ce nu am declarat la intrare,mi-am dat seama ca mau vazut pe camere si am recunoscut imediat,am scos tot ce luasem,le-am spus ca pot sa platesc ce am furat,le-am explicat situatia mea,au discutat la tel cu un sef de-al lor si a spus ca trebuie sa cheme politia,a venit politia,mi-a luat o declaratie,cei de la brico au completat niste harti cu suma la care se ridicau bunurile,lea dat hartiile politistilor,dupa care am fost la sectie au mai completat politisti o hartie cu incadrarea faptei de furt calificat,m-au verificat daca sunt urmarit si daca mai am antecedente,au vazut ca sunt curat ca nu am alte fapte/antecedente comise,eu am doar 4 amenzi de circulatie pt ca sunt sofer profesionist,alt ceva rau nu am facut niciodata.
Au spus sa ma duc acasa si ca o sa ma sune ei in 2-3 saptamani daca este nevoie sa mai dau o declaratie,au trecut 2 saptamani si jumatate de atunci,nu mau sunat.
Intrebarea mea este ce o sa patesc acum?
Am un copil acasa,o sotie si un serviciu stabil in bucuresti platit cu minim pe economie dar este stabil.
Ce sa fac ca innebunesc?
Nu prea aveti ce face momentan, s-a facut dosar penal si s-a inceput urmarirea penala in rem, o sa va cheme la un moment dat sa va audieze si sa va aduca la cunostinta ca sunteti suspect. Aveti posibilitatea sa va impacati cu partea vatamata pentru inlaturarea raspunderii penale.Aveti dreptul sa fiti asistat de un avocat.
cei de la brico nu au avut nici o pretentie sa le platesc ceva.
si domni politisti au spus ca o sa primesc o amenda administrativa sau penala in cel mai rau caz,fiind la prima abatere,asa este?
ce mi se poate intampla?
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc pt ajutor.
Astazi am fost la politie sa vad in ce stadiu se afla dosarul meu si am fost pe la ora 16 cand plecase toata lume,am stat de vorba cu un domn politist si mia spus sa stau linistit ca voi primi cel mai sigur o amenda administrativa pt ca sa recuperat prejudiciul in totalitate.si mi-am recunoscut fapta si o regret enorm.asa va fi cu aproximatie
Inca ceva daca voi primi amenda penala mai am dreptul de a conduce autovehicule?sunt sofer profesionist
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Furt supermarket FlorinStoian1991 FlorinStoian1991 Buna ziua! In urma cu aprox 1 an jumate am fost prins in Penny furand niste produse.A fost chemata politia,am dat declaratie la sectie.Prejudiciul adus l-am ... (vezi toată discuția)
Furt hipermarket - pedeapsa, posibilitate primire amenda contraventionala alin091 alin091 Buna seara,imi primul rand regret enorm ce am facut si nu credeam niciodata ca o sa ajung in situatia de astazi. Am facut cumparaturi din[ editat],si dupa mi-a ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Mirela@ Mirela@ Buna ziua . pe data de 12 septembrie anul acesta am fost în Carrfour si am facut cumpaărăaturi în valoare de 200 de lei pe lânga cumpaăraturi am luat si ... (vezi toată discuția)