avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si apoi politia. Mi s.au gasit o pereche de blugi in valoare de 130 lei, iar greseala mea a fost ca in cabina de proba am intrat cu ghiozdanul in care se aflau mai multe haine printre care si o bluza, tot din magazin, in valoare de 40 lei. Pe moment nu am realizat ca si acea bluza este in ghiozdan. Prima data au gasit acea bluza si am incercat sa ii conving ca nu am furat-o si ca este a cuiva, apoi au gasit blugii si am recunoscut ca pe aceia i-am furat. Vanzatorul a dat declaratie sustinand ca am furat ambele articole vestimentare, iar in declaratia mea scrie ca am luat doar blugii, fara acea bluza. In declaratia mea m-au pus sa scriu si numele persoanei de la care am zis ca am bluza. Apoi am mers la politie, mi s.au luat amprentele si mi s.au facut fotografii. Va rog sa imi spuneti ce ar putea urma, am inteles ca o amenda, dar cam ce valoare ar putea avea aceasta amenda? Politistul a mai spus ca o sa afle daca acea bluza este sau nu a mea. Cum poate afla/demonstra asta? In plus, la inceputul lunii urmatoare imi expira cazierul pentru scoala de soferi, daca imi scot altul va aparea acest lucru in cazier? Imi poate fi afectata scoala de soferi pentru acest furt, faptu ca am cazier? Am citit si ceva legat de reabilitare, dar aceasta se face doar dupa 3 ani, asta in cazul in care nu mai pot da examenul auto, ceea ce ar fi cam neplacut... A fost o greseala, nu stiu ce a fost in capul meu si cer parerea cunoscatorilor, poate imi mai ridic putin moralul :(
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 10:34, 16 Februarie 2013
Nu am înţeles de ce nu aţi recunoscut şi furtul acelei bluze , pe ce aţi mizat? Organele de cercetare penală apreciază sinceritatea , iar aceasta poate constitui o circumstanţă atenuantă.
Da ,este posibil să primiţi doar o amendă administrativă, mai ales dacă nu aveţi antecedente penale, însă lipsa de cooperare cu organele de cercetare, lipsa sincerităţii şi a manifestrării unei atitudini de regret faţă de fapta comisă s-ar putea să vă agraveze situaţia.
Momentan nu aveţi cazierul afectat , iar şcoala de şoferi o puteţi face .
Cuantumul amenzii administrative ar fi undeva între 10 şi 1000 lei.
Nu am recunoscut furtul acelei bluze pentru ca m-am gandit ca daca se vor uita pe camere, vor vedea ca nici nu m-am atins de vreuna din bluze si ma vor crede..De fapt, acea bluza este luata cu 2-3 saptamani inainte, cand am fost in acel magazin cu inca cineva. Imi este frica sa nu se uite pe inregistrarile din acea perioada si sa observe ca am mintit, pentru ca la politie mi s-a spus ca vor afla si ce este in legatura cu acea bluza. Se pare ca e mai complicata situatia.. Si din cate am inteles urmeaza sa ma sune cineva si sa ma prezint la politie pentru a da inca o declaratie. Ce efect sau scop are aceasta a doua declaratie? Neavand alte antecedente, nu stiu foarte multe despre lucrurile astea. Si inca un lucru, cei de la politie mi-au spus sa ma grabesc cu scoala de soferi, sa dau sala si 'orasul' cat mai repede, avand in vedere ca pe la inceputul lunii urmatoare imi va expira cazierul si ma gandeam ca au spus asta pentru a nu aparea ceva intre timp in cazier ce ma va impiedica sa sustin examenul.
După practica judiciară existentă, nu m-aș mira să nu scăpați doar cu o amendă administrativă.
Am văzut condamnări la închisoarea cu executare la mai puțin decât atât.
De la politie mi s-a spus ca va fi o amenda totusi..
Probabil că așa va fi, doar că depinde și de procuror care trebuie să confirme decizia de NUP sau de SUP propusă de poliție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin EugenG1 EugenG1 Buna , am 37 de ani si nu am antecedente penale (nu am avut nici macar o amenda in viata mea ). Dupa o cearta cu fosta prietena am fost intr-un mall unde am ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin mirela12345 mirela12345 am avut o problema cu o bluza de la un magazin de haine. am cumparat-o de la o persoana care vindea haine in propriul apartament. ulterior, la o saptamana am ... (vezi toată discuția)
Acuzare furt supermarket IonAv IonAv O ruda de-a mea a fost acuzata pentru furt de produse dintr-un supermarket in valoare de 15 RON. Produsele in plus gasite, au fost comercializate de la un ... (vezi toată discuția)