avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzare furt supermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzare furt supermarket

O ruda de-a mea a fost acuzata pentru furt de produse dintr-un supermarket in valoare de 15 RON.

Produsele in plus gasite, au fost comercializate de la un chiosc. Dansa, a intrat cu ele in supermarket si singura greseala este ca nu a cerut bon(de la acel chiosc), sau a uitat sa il ceara, neavand dovada la supermarket, pentru acele 3 produse.

A fost oprita de catre cei de la supermarket, chemata politia, iar la momentul actual este creat si un dosar penal.

Am fost sunat atunci de catre dansa si am stat de vorba cu politistii, care au pus-o sa semneze un PV.

Dansa mi-a spus ca nu a luat acele produse cu care a fost gasita, Le-a cerut politistilor sa mearga la acel chiosc, dar a fost tinuta in masina si nu i s-a permis accesul ca sa vorbeasca cu vanzatoarea.

Unul dintre politisti a intrat in acel magazin si apoi a fost pusa sa semneze acel proces verbal, lasand-o sa plece.

Fiind singura - cu copiii plecati in strainatate, am fost rugat sa o ajut sa solutioneze aceasta problema.

Doamna este in varsta, pensionara, nu isi poate permite un avocat, iar in discutia avuta cu politistii mi-au spus ca mai bine ar fi sa recunoasca fapta comisa.

Nu am reusit sa vad clar dovezile preluate de la supermarket, poze alb-negru, care mi-au fost aratate pe fuga, Le-am repetat agentilor de politie, ca este o greseala, singura greseala a dansei fiind faptul ca nu a luat bonul de la acel chiosc.


Ce nu inteleg este de ce nu a sunat alarma cand a iesit cu produsele cumparate si cele pe care le declara magazinul drept furate - daca intr-adevar sunt? A avut doar o plasa de plastic...

Doua produse asemanatoare cumparate din doua locuri diferite nu ar trebui recunoscute(ambele) de catre sistemul de plata al supermarketului, nu?

Ce solutie propuneti pentru aceasta problema? Nu are antecedente penale si are cazierul curat. De asemenea, nu poate actiona in judecata aceasta fapta pentru ca nu isi poate permite un avocat.
Cel mai recent răspuns: IonAv , utilizator 15:39, 11 Noiembrie 2020
Daca nu isi permite avocat poate ca ar fi bine sa faca cum zice politia ca sa nu isi complice existenta.
Care sunt pasii urmatori? Am inteles ca va fi chemata la politie pentru a face o declaratie.

Exista riscul de inchisoare? Amenda?

Nu stiu daca am inteles bine, dar dosarul se va duce mai departe la un procuror? Iar acesta decide, daca va trimite mai departe sau nu, acel dosar.

Acele produse gasite in plus, au ramas la supermarket.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un supermarket mi-au fost retinute cumparaturile facute in alt magazin (pentru ca nu aveam bonul la mine) ContSters350169 ContSters350169 Buna ziua, Doresc sa va intreb ce as putea face in cazul in care mi-au retinut cumparaturile intr-un supermarket, cumparaturi pe care le facusem intr-un ... (vezi toată discuția)
Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)
Sanctiune sau dosar cercetare penala pentru neafisare preturi la chiosc alimentar. Doru Radu Doru Radu Am un chiosc alimentar, statut PFA. In urma cu 3 luni, 3 agenti ai politiei locale au fost in control la chioscul alimentar pe care-l detin. Pentru ca au gasit ... (vezi toată discuția)