avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt din magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt din magazin

buna ziua, incep prin a spune ca imi regret fapta, dar ca boala psihica pe care o am nu ma lasa uneori sa ma abtin.
povestea este asa, astazi, am intrat intr-un magazin de piese unde lucreaza un bun prieten, si cand am iesit am furat o anumita piesa. prietenul meu a inchis usa m-a controlat si a gasit piesa. s-a chemat politia. am dat piese inapoi. apoi am dat declaratie la sectie. patronul magazinului, a spus ca mi se va face dosar penal daca nu platesc toate piesele din magazin care lipsesc, din ce am inteles eu de ceva timp se fura. La politie, dupa ce am dat declaratia, mi s-a spus ca nu ar trebui sa platesc nimic. Cer ajutorul cuiva care sa imi spuna cum sa procedez. Platesc sau nu plates si restul de piese, suma fiind considerabila. Voi avea sau nu dosar penal, pentru ca politistii mi-au spus ca nu mi se va da decat o amenda care nu este penala.
Mentionez ca nu am antecedente penale.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:43, 20 Octombrie 2010
oricum e infractiune de furt cea pe care ati comis-o.dar nu trebuie sa platiti nimic.pt ca piesa sustrasa s-a recuperat imediat.
Prejudiciul creat in urma infractiunii de furt a fost recuperat prin restituire, prin urmare nu exista motive pentru a acoperi lipsurile din respectivul magazin.
Spuneti ca suferiti de o anumita boala psihica -banuiesc ca nu sunt simple afirmatii si ca aveti acte medicale in acest sens si s-ar putea verifica si pe calea unei expertize psihiatrice.
Contactati avocat pentru a studia acele acte medicale pentru ca asa la prima vedere s-ar putea invoca iresponsabilitatea -cauza care inlatura caracterul penal al faptei.;)
Cred ca ar trebui sa detaliati putin situatia dvs,in sensul daca ati mai avut astfel de probleme cu legea,pentru ca din cele scrise de dvs,cam aceasta rezulta.
Ar trebui sa detaliati ,daca doriti ,aratandu-ne care este diagnosticul dvs si daca acesta a fost vreodata confirmat prin vreo expertiza de un medic-legist
nu am mai avut niciodata probleme cu legea.si sunt in evidenta unui medic psihiatru pentru asta.
mr.weed a scris:

nu am mai avut niciodata probleme cu legea.si sunt in evidenta unui medic psihiatru pentru asta.



Ce diagnostic v-a fost dat ?
Simpla dvs afirmatie ca sunteti in evidenta unui medic nu sunt deloc lamuritoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin mr.weed mr.weed buna ziua, incep prin a spune ca imi regret fapta, dar ca boala psihica pe care o am nu ma lasa uneori sa ma abtin. povestea este asa, astazi, am intrat ... (vezi toată discuția)
Reclamatie procuratura DANIELA1915 DANIELA1915 Familia , impreuna cu medicul de familie si medicul de la expertiza medicala mi-au \"fabricat \" o boala psihica,pe baza careia sa ma pensioneze.Astfel in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are ... ArielNow ArielNow Buna ziua, Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are simptomele unei tulburări mintale și sunt destul de grave. Persoana in cauza nu este ... (vezi toată discuția)