buna ziua,
as dori sa stiu si eu cum se inregistreaza(in ce cont) in contabilitate taxa de mediu de 3% care se scrie pe factura dar care se scade pe chitanta si astfel apare diferenta intre factura si chitanta.
La firma care vinde deseuri reciclabile:
- vanzare deseuri catre firma colectoare , cu evidentierea distincta in factura a cotei de 3% fond de mediu 411 = % 703 (valoarea deseurilor vandute, inclusiv cota de 3%) si 4427
-incasarea facturii, mai putin suma pentru fondul de mediu
5311(valoarea facturii, mai putin cota de 3%) si 635 (cota de 3% retinuta de firma colectoare) % = 411
Da. E corect. Pe factura se trece taxare inversa, dispare 4427 unde l-am trecut eu acolo si apare un nou articol contabil 4426 = 4427 si rezulta ca se incaseaza de la client valoarea facturii fara tva.
Multumesc. Dar cum e cu fondul de mediu? Ce declaratii trebuie sa depun, cand, unde, daca trebuie. Eu am sume mici (ex. 30 lei la 2 luni, dar pentru statul roman nu conteaza suma...ei sa dea amenzi)
Deseuri
magnic
SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie.
SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.