avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare DESEURI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare DESEURI

buna ziua,
as dori sa stiu si eu cum se inregistreaza(in ce cont) in contabilitate taxa de mediu de 3% care se scrie pe factura dar care se scade pe chitanta si astfel apare diferenta intre factura si chitanta.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:36, 10 Iunie 2011
La firma care vinde deseuri reciclabile:
- vanzare deseuri catre firma colectoare , cu evidentierea distincta in factura a cotei de 3% fond de mediu 411 = % 703 (valoarea deseurilor vandute, inclusiv cota de 3%) si 4427
-incasarea facturii, mai putin suma pentru fondul de mediu
5311(valoarea facturii, mai putin cota de 3%) si 635 (cota de 3% retinuta de firma colectoare) % = 411
Omi dati va rog un cadru legislativ aferent taxei de mediu, si vanzarii de deseuri?
Pentru deseuri nu e tva taxare inversa? Se colecteaza TVA?
Da. E corect. Pe factura se trece taxare inversa, dispare 4427 unde l-am trecut eu acolo si apare un nou articol contabil 4426 = 4427 si rezulta ca se incaseaza de la client valoarea facturii fara tva.
Multumesc. Dar cum e cu fondul de mediu? Ce declaratii trebuie sa depun, cand, unde, daca trebuie. Eu am sume mici (ex. 30 lei la 2 luni, dar pentru statul roman nu conteaza suma...ei sa dea amenzi)
Scuze. Poate va ajuta colegii care sunt mai" pe felie" in acest domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare deseuri taxare inversa cum fac d300? felisana felisana Am vandut deseuri la Remat in valoare de 848 lei, din care taxa de mediu este de 25.44 lei. Factura am emis-o astfel: 1. hartie - valoare 848 lei, taxa de ... (vezi toată discuția)
Deseuri magnic magnic SC X SRL a facut contract cu o firma Y pentru preluarea deseurilor din hartie. SC X SRL emite aviz de insotire a deseurilor nestiind cantitatea exacta. ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila pt.deseuri kosamaria kosamaria Buna ziua! Am o factura storno pt. deseuri(baterii auto)in valoare de - 23,63 lei,respectiv 0,70lei taxa de mediu,total valoare= -22, 93 lei Inregistrex taxa ... (vezi toată discuția)