avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale AM INCHIRIAT TOATA LINIA DE PRODUCTIE. AVIZELE VECHII ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

AM INCHIRIAT TOATA LINIA DE PRODUCTIE. AVIZELE VECHII SOCIETATI POT FI PRELUATE DE NOUA SOCIETATE?

Am inchiriat unei societati doua hale de productie cu tot cu utilaje iar cel care a inchiriat a mutat unele utilaje dintr-o hala in alta si a inceput productia cu angajatii sai. Are obligatia de a obtine avize (sanitar, mediu, protectia muncii, psi, si de functionare, gospodarire apa) sau poate merge pe vechile avize ale vechii societati?
Cel mai recent răspuns: ContSters196669 , utilizator 11:14, 9 Iunie 2011
Agentia Nationala pentru Protectia Mediului precizeaza:

TRANSFERUL AUTORIZAŢIEI INTEGRATE DE MEDIU

• orice transfer de act de reglementare se va supune, în prealabil aplicării art. 10 din OUG 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

la transferarea totală sau parţială a autorizaţii integrate de mediu, este necesară depunerea unei solicitări comune în acest sens, împreună cu titularul propus pentru transfer. Prin urmare, orice transfer necesită o aprobare prealabilă, în conformitate cu prevederile OM 36/2004;

Insa precizeaza:

pentru transferul autorizaţiei integrate de mediu, noul titular are obligaţia să declare că desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii pentru care a fost emisă autorizaţia integrată de mediu;
..............

Dacă nu sunt îndeplinite condiţiile mai sus menţionate, autorizaţia integrată de mediu nu se poate transfera, instalaţia fiind supusă unui nou proces de autorizare.

[ link extern ]

Din cate stiu si in cazul celorlalte avize se poate face transfer de titular, dar cu aceleasi conditii.

Faptul ca a mutat niste utilaje din locul autorizat pentru o anumita activitate s-ar putea sa faca imposibil transferul si sa necesite obtinerea unor noi autorizatii.

Un raspuns complet si corect la intrebarile dvs. il puteti obtine cu siguranta de la organismele abilitate in acest sens. Oricum e mai bine sa ''pierdeti'' o zi intreband direct la sursa decat sa platiti amenzi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare menekse menekse Buna ziua, Sunt studenta si am nevoie de parerea dvs pentru a rezolva o speta: o societate achizitioneaza prin contracta de vanzare-cumparare o ahala de ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de mediu Matador Matador Lucrez la o societate de constructii din Brasov ( s-a schimbat CAEN-ul societatiii de la 2811 la 2511 ) si am observat ca autorizatia de mediu a fost eliberata ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de mediu- situatie speciala bvr bvr Buna ziua! As vrea sa va prezint urmatoarea situatie: o firma care are ca obiect de activitate productia de scaune de bucatarie inchiriaza spatiu (din spatiul ... (vezi toată discuția)