Salut,
Am o mică nedumerire, republicarea unei legi la ce data intră în vigoare la data republicării sau tot la 3 zile? Poate pare banal dar am o divergență pe aceasta temă, la republicare făcându-se o renumerotare, actul cuprinzând toate modificările anterioare.
reproduc ce spune legea Legile și ordonanțele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Termenul de 3 zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României, şi expiră la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare.
aștept un răspuns argumentat Mulțumesc.
7. Modalităţile de intrare în vigoare a normelor de drept naţionale
Legile şi ordonanţele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare le 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor.
Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă să fie sesizată şi după publicarea ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Celelalte acte normative adoptate de Parlament, hotărârile Guvernului, actele normative ale autorităţilor administrative autonome, precum şi ordinele, instrucţiunile şi alte acte normative emise de organele publice centrale de specialitate intră în vigoare de la data publicării lor în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Marrian a scris:
Salut,
Am o mică nedumerire, republicarea unei legi la ce data intră în vigoare la data republicării sau tot la 3 zile? Poate pare banal dar am o divergență pe aceasta temă, la republicare făcându-se o renumerotare, actul cuprinzând toate modificările anterioare.
reproduc ce spune legea Legile și ordonanțele emise de Guvern în baza unei legi speciale de abilitare intră în vigoare la 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sau la o dată ulterioară prevăzută în textul lor. Termenul de 3 zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării în Monitorul Oficial al României, şi expiră la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare.
aștept un răspuns argumentat Mulțumesc.
unde-i treaba asta...ori eu sunt in urma ori aiuresti...
dupa stiinta mea legile intra in vigoare la data publicarii in MO sau la data prevazuta in lege..
ce termen de 3 zile????
~ final discuție ~