avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contracte de schimb terenuri intre doi arendasi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contracte de schimb terenuri intre doi arendasi

In ce caz sunt valabile?Este necesar acordul scris al proprietarului?Daca le inregistreaza secretarul primariei rezulta implicita ca au capatat forma autentica?Va expun urmatorul caz:socitatea A detine in arenda 2 ha teren ,societatea B detine in arenda 3 ha teren agricol,cele doua societati fac un schinb de terenuri printr-un contract de schimb pe care doar il inregisreaza la primarie(schimbul este ptr.1ha).In urmatorul an agricol societatea A nu face plata arendei,propietarii de terenuri notifica primaria ca reziliaza unilateral contractele de arenda cu soc.A,apare societatea C,cu care cei ce si au reziliat contractele cu A inceheie noi contracte de arenda pe care le inregistreaza la primarie in termen legal ,societatea A cultiva ulterior terenul inclusiv cel schimbat cu B.Intrebare:este indreptatita societate C sa recolteze cultura,si de pe care terenuri?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:00, 9 Iunie 2011
Trebuie sa renegociati si sa faceti alt contract daca preluati terenul unui alt proprietar. De ce vreti sa va complicati inutil? De fapt se incheie alte contracte de arenda cu alti arendasi. Ce bagati Primaria in ghidonareala asta?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Contract arenda CatalinaDaescu CatalinaDaescu Buna ziua, Tatal meu a semnat in 2016 un contract de arenda cu o societate comerciala pentru 4 ha de teren pe o perioada de 7 ani. Printre clauze este aceea ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)