avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregisatrare venituri din fransiza auto
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregisatrare venituri din fransiza auto

Intr-o firma - service auto, care are relatii de colaborare cu societati de asigurare, se incaseaza contravaloarea fransizei auto (cota parte din dauna suporata de asigurat). In ce cont de venit se inregisatreaza valoarea fara TVA a fransizei? 708? Sunt foarte nelamurita:-/!!!
Cel mai recent răspuns: ADASTEFANEL , utilizator 09:02, 25 Iulie 2008
Nu va pot raspunde din punct de vedere contabil insa o pot face privind latura juridica. Fransiza reprezinta partea din despagubire pe care o suporta chiar asiguratul, in cazul unor asiguraru facultative. Astfel incat societatea de asigurare plateste despagubirea catre service mai putin fransiza sau plateste integral si retine de la asigurat fransiza (nu cred ca este acest caz deoarece nu ar mai fi fost probleme). Pentru primul caz, asiguratorul plateste sa zicem 1700 de lei din reparatia de 2000 lei urmand ca asiguratul sa plateasca fransiza de 300 lei. Este ca si cum o datorie se achita de doua persoane distincte, in contul aceleiasi reparatii.
Multumesc pentru raspuns. Asta o stiam si eu, insa rezolvarea problemei din pdv contabila ma irita...B-). Pana la urma, ca tot romanul ... da de veste, faci cum poti, mi-am rezolvat problema singura, astfel: Am emis factura clientului asigurat, c/v tx fransiza cf. contract collaborare societatea noastra-societate asigurari, am incasat c/v cu chitanta, iar venitul din fransiza l-am repartizat in contul 708 (venituri din activitati diverse). A fost asa de simplu!!!!!:D O zi buna!
Extras din regulament
Consultantii care participal la discutii in forum o fac voluntar, fara a fi motivati in vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.
Consultantii raspund cand pot.
Buna ziua. Regret sincer ca v-ati simtit ofensat de raspunsul meu, insa intentia nu a fost aceasta. M-am gandit ca raspunsul meu poate fi util si altora, desi nu am statut de consultant, mai ales ca nimeni nu este obligat sa dea un raspuns complet, corect si de actualitate. Am apelat la dumneavoastra cu incredere, intr-un moment in care chiar ma aflam in dilema. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fransiza casco- a doua dauna Ana_MariaO Ana_MariaO am semnat de 3 ani un contract de asigurare CASCO pt auto. In cursul acestui an am avut doua daune. Fransiza din contract este-pentru prima dauna 5% din ... (vezi toată discuția)
Casco omniasig guvaci guvaci in anul 2007 am cumparat o dacia logan prin credit auto,si am semnat un contract casco cu firma omniasig pe un termen de 10 ani atat cat este si creditul auto. ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie-intentie deschidere proces civil gabriela_constantin gabriela_constantin Buna ziua, In data de 2 august am avut un accident de circulatie pe autostrada soarelui, nu din vina mea, nu a fost soldat cu victime, a venit politia, s-a ... (vezi toată discuția)