avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Fransiza CASCO- a doua dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fransiza CASCO- a doua dauna

am semnat de 3 ani un contract de asigurare CASCO pt auto. In cursul acestui an am avut doua daune.
Fransiza din contract este-pentru prima dauna 5% din valoarea daunei dar nu mai putin de 150e.
Cf contract, pentru a doua dauna se dubleaza fransiza.
(fara alte conditionari sau explicatii suplimentare).

Va rog sa imi spuneti ce intelegeti prin "dublarea fransizei".

PS. fara sa vreau sa va influentez :-) am fost informata ca am de plata 300 e, nicidecum 10% din valoarea celei de-a doua daune.


Va multumesc anticipat,
Ana Maria
Cel mai recent răspuns: Ana_MariaO , utilizator 23:44, 21 Ianuarie 2011
Probabil ca societatea de asigurari intelege prin dublarea fransizei "10% din dauna dar nu mai putin de 300 euro"...caz in care au dreptate. Trebuie analizata polita si vazute conditiile exacte de asigurare.
Daca cititi cu atentie in conditii modul de despagubire veti intelege cat aveti de plata. Ati fost cam neinspirata in alegerea asiguratorului cand pe piata exista asigurari f.bune la care nu se plateste fransiza la prima dauna, iar de la a doua fransiza este de 100 lei. Aveti mai multa grija la alegerea asiguratorului sau folositi-va de ajutorul unui broker.
Conditiile sunt multe, printre care, referitor la ce-a de-a doua dauna, este scris " se dubleaza fransiza". Contractul a fost incheiat in urma cu trei ani cand exista obligativitatea societatilor de asigurare sa introduca fransiza. La vremea respectiva conditiile din contract erau ok fata de piata de atunci. Intre timp am aflat si eu ca exista si societati care chiar nu au fransiza la asigurare. Ma voi ocupa in viitor de schimbarea societatii de asigurare, problema insa este acum...
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco danautza danautza In urma unui dosar de dauna intocmit la una din filialele companiei de asigurari unde aveam masina asigurata CASCO, in prezenta unui constatator, desigur, am ... (vezi toată discuția)
Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
Asigurare facultativa de casa galus galus Buna ziua,am si eu o intrebare:daca ai o asigurare facultativa de casa la o eventuala dauna sub 20000 de euro poti sa nu primesti nimic iar la dauna peste ... (vezi toată discuția)