avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare facultativa de casa
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare facultativa de casa

Buna ziua,am si eu o intrebare:daca ai o asigurare facultativa de casa la o eventuala dauna sub 20000 de euro poti sa nu primesti nimic iar la dauna peste 20000 de euro sa primesti doar diferenta intre valoarea daunei si 20000 de euro, asiguratorul motivind ca nu ai si asigurere obligatorie?Mentionez ca am o asigurare de casa de 40000 de euro si in momentul incheierii politei brokerul de asigurari mi-a spus lucrul acesta,chipurile in mod confidential.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:25, 14 Ianuarie 2011
Depinde ce produs de asigurare aveti si la ce societate. Exista societati de asigurari care au fransize zero la politele facultative si nu este conditionata despagubirea de existenta asigurarii obligatorii
Nu exista la nicio societate de asigurari conditionarea incheierii unei polite facultative de una obligatorie. Este un abuz din partea acelui inspector de asigurari. La fel si despagubirea unei daune pe polita facultativa nu este conditionata de incheierea unei asigurari obligatorii.
@galus:
Ati inteles bine!La data cand ati facut facultativa, asiguratorii nu aveau permisiunea legii pentru a incheia polite facultative, pentru cele trei evenimente-dezastru natural, decat pentru valori ce depaseau suma asigurata prin polita obligatorie PAD.In aceasta idee, asiguratorii neapartinand PAID, au practicat facultative cu fransiza de 20 mii EUR, suma acoperita numai prin PAD -ul bligatoriu. In acea situatie, ar fi trebuit (erati obligat)sa incheiati si PAD la unul din cei 13.Prin modificarea legii, cei care au incheiat polite facultative(integrale de aceasta data) nu mai sunt obligati sa incheie un PAD.Pentru rezolvarea politei dv., mergeti la asigurator si solicitati eliminarea fransizei, platind pentru asta cei 20 EUR aferenti fransizei(au fost scazuti din prima politei, prin aplicarea fransizei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)
Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)