avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare pentru credit ipotecar la BCR
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare pentru credit ipotecar la BCR

buna ziua,

Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost OK.Acum am incheiat asigurarea obligatorie de 20 de euro(PAD) plus inca una facultativa pe cladire la val. de 20000 de euro iar cei de la banca solicita sa duc o asigurare la valoarea cladirii de 40000 de euro.In contractul de la banca scrie clar ca "polita de asigurare se va incheia la o valoare care sa acopere cel putin suma totala a creditului si dobanzile aferente calculate pe un an de zile / la valoarea soldului creditului" etc .Am fost cu cele 2 asigurari incheiate PAD + polita facultativa la val. de 20000 euro incheiate la alta societate de asigurari, iar banca cere inca un act aditional suplimentar la cea facultativa cu completare pana la 40000 de euro.Mentionez ca val. creditului este la ora actuala de 9000 de euro.De ce trebuie sa platesc o asigurare la val cladirii.
Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie ce am de facut ?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Daniel Vidoe , Consultant asigurari 12:32, 24 Noiembrie 2022
Se stie, este o evidenta, BCR face abzuri pe banda rulanta, mici, marunte, ca sa nu bata la ochi si ca sa fie inghitite cu usurinta la mestecat de catre clienti. Stiu despre ce vorbiti. Daca vreti sa va opuneti trebuie sa o faceti cu acte si in instanta. Sunt atat de disperati incat nu mai tin cont de nimic legal in practica lor. Din pacate, raspunsul este rece : abuz.
Daca se doreste asigurarea casei la 40000 Euro se fac 2 asigurari : PAD (obligatorie) la 20000 Euro si cea facultativa la 40000 Euro (din care 20000 este franciza). Din pacate aceasta este legislatia in vigoare !!! Pentru explicatii suplimentare vorbiti cu un agent de asigurari. Si mare atentie, chiar daca creditul este de 9000 de Euro, in situatia in care nu mai puteti plati ratele, banca va executa intreaga locuinta ! Din punctul de vedere al bancii trebuie asigurat intreg imobilul ipotecat la valoarea de piata.
nu s-a pus problema cu plata ratelor nicioda.Daca ma duc la banca si le pun cele 2 polite pe masa ce se intampla ?

multumesc
Daca PAD-ul este la 20000 Euro,iar asigurarea facultativa tot la 20000 Euro, asta nu inseamna ca ati asigurat casa la 40000 Euro ci doar pentru 20000 euro, iar banca va cere sa asigurati impbilul pentru 40000 Euro. Trebuie facut actul aditional la asigurarea facultativa pentru a acoperii intreaga suma ceruta de banca.
Nu mi se pare corect ! Daca doamne feresti se intampla ceva, banca poate sa-si recupereze banii din asigurarea ! De ce sa-mi impuna banca sa fac asigurarea la val. imobilului daca eu nu doresc! Mentionez ca sigurarea este incheiata fara fransiza.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)