Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost OK.Acum am incheiat asigurarea obligatorie de 20 de euro(PAD) plus inca una facultativa pe cladire la val. de 20000 de euro iar cei de la banca solicita sa duc o asigurare la valoarea cladirii de 40000 de euro.In contractul de la banca scrie clar ca "polita de asigurare se va incheia la o valoare care sa acopere cel putin suma totala a creditului si dobanzile aferente calculate pe un an de zile / la valoarea soldului creditului" etc .Am fost cu cele 2 asigurari incheiate PAD + polita facultativa la val. de 20000 euro incheiate la alta societate de asigurari, iar banca cere inca un act aditional suplimentar la cea facultativa cu completare pana la 40000 de euro.Mentionez ca val. creditului este la ora actuala de 9000 de euro.De ce trebuie sa platesc o asigurare la val cladirii.
Va rog sa ma ajutati in aceasta situatie ce am de facut ?
multumesc anticipat
Polita de asigurare facultativa trebuie sa contina valoarea creditului SAU valoarea de piata a imobilului la data emiterii politei (depinde de contract).
Suplimentar si obligatoriu, se incheie polita de asigurare PAD in valoare de 20 EUR cu suma asigurata 20.000 EUR.
Daca aveti un credit de 40.000 EUR, obligatoriu veti face polita PAD cu 20.000 EUR suma asigurata si polita de asigurare facultativa cu 40.000 EUR suma asigurata.