avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dubla asigurare locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dubla asigurare locuinta

Buna ziua

Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in favoarea ei si polita obligatorie. Deci, doua polite care asigura acelasi bun, respectiv locuinta. E legala solicitarea bancii ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 10:19, 27 Octombrie 2022
Da, este legal
cele doua polite se completeaza una pe cealalta, nu se exclud. Pe polita facultativa aveti o fransiza de 20.000 eur pt riscurile catastrofice.Polita obligatorie completeaza.tocmai aceasta fransiza
Ultima modificare: Marți, 27 Decembrie 2016
Olga Tanasa, Consultant asigurari
Revin cu precizarea ca polita facultativa o platesc pentru un apartament evaluat la 60.000 de euro, iar creditul este de 40.000 de euro. Nu era suficienta doar aceasta polita ?
Nu , nu era suficienta
Asa cum v-am mai spus, cele doua polite se completeaza nu se exclud una pe cealalta.Polita facultativa nu este valabila fara cea obligatorie
laleaua-neagra a scris:

Da, este legal
cele doua polite se completeaza una pe cealalta, nu se exclud. Pe polita facultativa aveti o fransiza de 20.000 eur pt riscurile catastrofice.Polita obligatorie completeaza.tocmai aceasta fransiza


Eu nu inteleg ceva: din cate stiu eu nu este vorba de o fransiza (franchiza cred ca e mai corect) ci de o asigurare ce acopera pana in 20000 EUR pagube produse de evenimentele pe care le-ati enuntat. Franchiza cred ca inseamna valoarea care este suportatta de asigurat cu ocazia unui eveniment produs (paguba). Va rog sa ma corectati daca gresesc...
Pana in 2015, cand s-a schimbat Legea privind PAD, daca asigurarea facultativa cuprindea si riscurile aferente celei obligatorii era OK. Dupa modificarea legii ,,ai , n-ai - dai" ....indiferent daca exista sau nu orice fel de asigurare, esti obligat sa faci si sa cesionezi bancii si PAD . Va spun din proprie experienta.
LEGE Nr. 191 din 2 iulie 2015
,,4. La articolul 3, după alineatul (8) se introduce un nou alineat, alineatul (9), cu următorul
cuprins:
"(9) Societăţile de asigurare-reasigurare autorizate să practice riscuri de catastrofă nu pot încheia asigurări facultative pentru o locuinţă care nu are încheiată în prealabil o asigurare obligatorie PAD."
Ultima modificare: Marți, 3 Ianuarie 2017
ELLACAL, utilizator

Alte discuții în legătură

Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)