laleaua-neagra a scris:
Da, este legal
cele doua polite se completeaza una pe cealalta, nu se exclud. Pe polita facultativa aveti o fransiza de 20.000 eur pt riscurile catastrofice.Polita obligatorie completeaza.tocmai aceasta fransiza
Eu nu inteleg ceva: din cate stiu eu nu este vorba de o fransiza (franchiza cred ca e mai corect) ci de o asigurare ce acopera pana in 20000 EUR pagube produse de evenimentele pe care le-ati enuntat. Franchiza cred ca inseamna valoarea care este suportatta de asigurat cu ocazia unui eveniment produs (paguba). Va rog sa ma corectati daca gresesc...
Buna ziua,
1. Asigurarea obligatorie acopera 3 riscuri catastrofice (inundatie din revarsari de ape, cutremur, alunecari de teren), Suma asigurata fiind de max 20.000 Euro pentru imobile construite din materiale necombustibile.
Polita facultativa, acopera mai multe riscuri, astfel:
- pentru cele 3 riscuri de mai sus diferenta dintre Suma Asigurata mentionata pe polita si valoarea maxima acordata de sigurarea facultativa;
- pentru celelalte riscuri mentionata in polita, pana la max. Suma asigurata.
Exemplu: pt un apartament evaluat de banca la 60.000 Euro, se incheie o asigurare PAD (obligatorie) pentru 20.000 Euro si o asigurare facultativa pentru o Suma asigurata de 60.000 Euro.
- in caz de cutremur/ inundatie/ alunecare de teren, daca se distruge intregul apartament, despagubirea se va plati astfel:
20.000 Euro asigurarea obligatorie si 40.000 Euro asigurarea facultativa;
- in caz de cutremur/ inundatie/ alunecare de teren, daca sunt necesare reparatii spre exemplu de 12.000 Euro, se despagubeste numai pe asigurarea obligatorie;
- in caz de alt risc, spre exemplu incendiu , dauna se despagubeste pe asigurarea facultativa, pana la max. suma asigurata.
2. Daca aveti incheiate 2 asigurari obligatorii sau facultative pentru acelasi imobil, in caz de dauna, despagubirea se va achita in mod proportional de cei 2 asiguratori, astfel incat valoarea despagubita sa nu depaseasca valoarea reala a bunului asigurat.
~ final discuție ~