Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire CASCO

In urma unui dosar de dauna intocmit la una din filialele companiei de asigurari unde aveam masina asigurata CASCO, in prezenta unui constatator, desigur, am dus masina la reparat la un service din Bucuresti. Au inlocuit diverse, printre care si o jeanta pe care compania de asigurari a decis sa nu o mai despagubeasca, pentru ca, spun ei, ar fi fost zgariata inainte de incidentul pentru care se incheiase dosarul de dauna. Inainte de a baga masina in service, am obtinut de la un notariat o procura prin care delegam, nu stiu daca asta e cuvantul corect, service-ul pentru a ma reprezenta in instanta in cazul in care compania nu vrea sa plateasca. De ceva timp, seful service-ului ma tot suna sa achit o suma de bani care reprezinta jeanta respectiva. I-am spus ca nu platesc nimic si m-a amenintat cu "dat-ul in judecata".
Are, oare vreun temei legal sa o faca? Nu prea stiu ce sa fac in situatia asta?!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:59, 22 Ianuarie 2015
În cazul unei asigurări CASCO, drepturile și obligațiile dvs. ca asigurat, dar și cele ale societății de asigurare sunt cele stabilite în contractul de asigurare pe care l-ați încheiat.
Condițiile de asigurare CASCO pot diferi de la o societate de asigurare la alta, atât în ceea ce privește riscurile asigurate, riscurile excluse, valoarea franșizei (dacă este cazul) și alte elemente specifice, cât și în ceea ce privește primele de asigurare și condițiile de plată a acestora. În consecință, pentru ca o comparație între valorile primelor de asigurare practicate de societăți să fie relevantă este necesar ca și serviciile oferite să fie comparabile.
În toate cazurile, societatea de asigurare are obligația să vă plătească contravaloarea daunei conform condițiilor contractuale, mai puțin franșiza aplicabilă (dacă este cazul) și (posibil) ratele ce au mai rămas de plată la poliță. Franșiza este acea parte din valoarea daunei pe care o suportă proprietarul vehiculului și poate fi stabilită de către societatea de asigurare ca valoare fixă ori ca procent din suma asigurată sau din valoarea daunei.
Societatea de asigurare are dreptate, dar numai in cazul in care respectiva zgarietura a jantei nu putea sa se produca in accidentul de circulatie pentru care ati introdus autoturismul in reparatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fransiza luminitaioana luminitaioana In anul 2008 am cumparat o masina pe numele tatalui meu. Masina fiind noua, am incheiat o polita CASCO, cu fransiza de 100 E la fiecare dauna. In anul 2009 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ca nou angajat am luat in primire masina de serviciu. ... siner siner Buna ziua. Ca nou angajat am luat in primire masina de serviciu. La primire colegul de la parcul auto mi-a spus ca masina are casco si am obligatia sa anunt ... (vezi toată discuția)
Fransiza casco- a doua dauna Ana_MariaO Ana_MariaO am semnat de 3 ani un contract de asigurare CASCO pt auto. In cursul acestui an am avut doua daune. Fransiza din contract este-pentru prima dauna 5% din ... (vezi toată discuția)