avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... fransiza
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

fransiza

In anul 2008 am cumparat o masina pe numele tatalui meu. Masina fiind noua, am incheiat o polita CASCO, cu fransiza de 100 E la fiecare dauna.
In anul 2009 am gasit capota zgariata si am mers la societatea de asigurari unde s-a intocmit un dosar pentru dauna. Am reparat masina la servicele firmei de la care am cumparat-o.Pt. ca, la data respectiva, servicele firmei de reparatii nu era agreat de catre societatea de asigurari, am platit intreaga suma pt.reparatia masinii, am depus la firma asiguratoare factura si numarul de cont al tatalui meu ( el fiind proprietarul masinii), urmand ca dupa aprox. 3 sapt. sa primeasca banii din asigurare. Am plecat in strainatate si ulterior l-am intrebat pe tatal meu daca a primit banii si mi-a spus ca da.
Intre timp tatal meu a decedat ( februarie 2010), am deschis succesiunea si apoi am transcris la politie masina pe numele meu. Am anuntat firma de asigurari si am preluat polita CASCO.
Mentionez faptul ca de la cumpararea masinii si pana in prezent am incheiat anual asigurare CASCO si RCA cu aceeasi firma.
Anul acesta , mai precis acum 2 sapt. firma de asigurari a trimis pe numele tatalui meu ( care este decedat) o instiintare cum ca este dator cu plata fransizei ( dupa doi ani), in caz contrar va fi trimis in judecata.
Mentionez ca la art.8.6. din contractul de asigurare se prevede ca , citez :...” valoarea fransizei se va scadea din cuantumul despagubirii”.
Avand in vedere cele arata mai sus, precum si faptul ca am platit intreaga suma pt. reparatia masinii, personal, la firma care a reparat-o si ca tatal meu este decedat, ce obligatii am eu fata de firma de asigurari si cum trebuie sa procedez in acest caz. Va multumesc si astept raspunsul d-voastra.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:13, 15 Iulie 2011
Solicitati asiguratorului sa dovedeasca efectuarea platii reparatiei(daunei).Daca nu a efectuat-o, nici fransiza nu este datorata.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iulie 2011
nucu$, utilizator
Ma alatur raspunsului consultantului nucu$.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire cu fransiza retinuta pe polita auto-casco OanaBocancea OanaBocancea In cazul in care un angajat care s-a deplasat in interes de serviciu cu masina de serviciu si a avut accident, masina are dauna totala, angajatorul are dreptul ... (vezi toată discuția)
Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco danautza danautza In urma unui dosar de dauna intocmit la una din filialele companiei de asigurari unde aveam masina asigurata CASCO, in prezenta unui constatator, desigur, am ... (vezi toată discuția)