avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate primara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate primara

Buna ziua. Care sunt activitatile care corespund unui contabil junior (tot ce inseamna contabilitate primara), eventual conform fisei postului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 08:51, 10 Iunie 2011
Depinde de profilul firmei,in general poate face registru de casa,receptii.facturi.verifica extrase de banca,reg. cumparari si de vinzari.
Daca are un program de contabilitate,poate sa se ocupe de preluare de acte primare,adica contabilitate de gestiune si finaciara,verificare jurnale.etc.
Din pacate angajatorii doresc un contabil junior cu atributii de sef contabil iar salariul oferit este de cele mai multe ori mult sub salariul unui contabil junior.
Daca angajatorii ar vedea ceea ce ati descris dumneavoastra ca fisa de post pentru contabil junior poate ca nu ar mai incerca sa ceara cat mai multe responsabilitati si sa ofere un salariu cat mai modest. Pana la urma toata lumea trebuie sa fie remunerata corect pentru ceea ce face conform nivelului de pregatire al fiecaruia, in nici un caz o persoana foarte bine pregatita avand cunostinte solide de contabilitate si fiscalitate nu va accepta sa se angajeze pe un salariu mic. In ceea ce privesc persoanele mai putin pregatite nu vor aplica pentru un post de contabil junior cu atributii de contabil sef deoarece sunt depasite din punct de vedere profesional.
Prin aceasta remarca nu doresc sa minimalizez importanta activitatii unui contabil junior in adevartul sens al cuvantului, stim ce se ascunde in spatele acestei activitati, multa munca, bataie de cap, raspundere, etc. si ce este si mai rau este ca toata aceasta activitate nu se observa (sau nu se vrea).
Deci: Felicitari stimata doamna Iulia!
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
Acilegna, utilizator
Tocmai de aceea am aratat aceste lucruri stimate @acilegna,pentru ca am intilnit asemenea cazuri si au fost de netolerat,ii dadea un salar de mizerie un contabil junior si facea totul,raspunderea era pt. unul cu experienta profesionala,iar la control daca erau neajunsuri tot ei (patroni)erau cei cu gura mare si vinovat era "juniorul":(
de ce?pt. ca nu vroiau sa plateasca un salariu pt. un post de director ec. sau contabil sef cu experienta care sa stie tot.
Aviz patronilor care cred ca munca de contabil junior este la fel cu cea de contabil sef..:hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alte sarcini din REMAT REMAT Ce intelegeti prin \"Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o (vezi toată discuția)
Organizare departament audit intern elviraman elviraman Buna ziua, Ma intereseaza parerea dvs in ceea ce priveste calitatile pe care trebuie sa le indeplineasca persoana responsabila cu organizarea si conducerea ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde in acest caz? amalianeag amalianeag Intr-o firma unde exista director economic si un sef al serviciului fin contabil, raspunderea pentru fiscalitate, a cui este? Si care dintre cei doi ar trebui ... (vezi toată discuția)