avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita- poprire
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita- poprire

Buna seara,

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am un contract de imprumut care a fost scadent pe data de 31.05.2011. Nu am putut onora termenul, creditorul nu este dispus sa mai astepte si vrea sa inceapa executarea silita, in speta poprire pe conturi. Intrebarea mea este cat dureaza instituirea popririi si care este procedura? Mentionez ca acest contract este autentificat la notariat, constituind din cate am inteles titlu executoriu.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:59, 10 Iunie 2011
depinde de judecatoria la care se cere incuviintarea executarii. poate dura intre 3 zile si 1 luna de zile.
Avocatul creditorului mi-a spus ca maine imi vor fi poprite conturile, daca nu restitui suma pana maine dimineata la ora 10. Trebuie sa mearga la executor judecatoresc, apoi acesta la judecatorie...sa ma anunte cu confirmare de primire? Va intreb pentru ca pot restitui suma de bani saptamana viitoare insa nu doreste sa astepte...nu prea stiu cum sa procedez!
daca nu a obtinut incuviintarea executarii nu se poate face nici o poprire. Incuviintarea executarii nu se face cu citarea partilor iar poprirea nu se face cu somarea prealabila a debitorului, deci veti afla de executare abia dupa blocarea banilor.
cam 2-3 saptamani dureaza sa zicem, chiar si in Bucuresti. Ideea e ca daca a depus dosarul la executor vei plati in plus si onorariul executorului si cheltuieli de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Elucidare poprire bianca12 bianca12 Buna ziua. Am un credit de nevoi personale la care nu am mai achitat ratele din decembrie 2010, creditul fiind scadent in 2017. Am primit instiintare de ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc hng hng Poate un executor judecatoresc sa puna poprire pe conturile unei firme, daca exista o hotarare definitiva pt. o persoana fizica care este administratorul ... (vezi toată discuția)