avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... competenta materiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

competenta materiala

daca un proces se judeca la tribunal in prima instanta recursul unde se depune? va multumesc
Cel mai recent răspuns: badila steluta , utilizator 07:43, 10 Iunie 2011
Apelul si recursul se depun la instanta a carei sentinta / decizie este atacata. Deci il depuneti tot la tribunal.
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 562 din 25 iulie 2008 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 737/2008 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art. 302 din Codul de procedura civila.
Textul legal care a facut obiectul exceptiei de neconstitutionalitate este urmatorul (art. 302 C.pr.civ.): "Recursul se depune la instanta a carei hotarare se ataca, sub sanctiunea nulitatii."

Curtea a admis exceptia si a constatat ca dispozitiile art. 302 C.pr.civ. sunt neconstitutionale in partea care prevede "sub sanctiunea nulitatii".
va multumesc pentru raspuns.si in situatia in care recursul se considera nefondat ce mai urmeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva unei hotarari judecatoresti pronuntata de judecatorie, obiect: pretentii cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Care sunt căile de atac ale debitorului la o hotărâre în pretenţii dată de prima instanţă)judecătorie) ? (vezi toată discuția)
Recurs - exceptie de neconstitutionalitate admisa Cornel  Vasile Cornel Vasile In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 562 din 25 iulie 2008 a fost publicata Decizia Curtii Constitutionale nr. 737/2008 referitoare la exceptia de ... (vezi toată discuția)
Unde depun recursul? Dawio Dawio Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti unde ma adresez pentru un recurs impotriva unei sentinte a tribunalului, privind litigiile de munca? Depun recursul la ... (vezi toată discuția)