Am si eu o mica problema...Incerc sa aflu daca vreau sa fac un fel de act de mana,dupa care sa-l legalizez la notar,are vreo valoare? Este vorba de o conventie intre mine si o alta persoana care are o datorie materiala la mine si care se angajeaza sa facem un act de mana si sa-l legalizam,in care sa specificam cat are sa-mi dea,pana cand si ce se intampla daca nu ii primesc pana la acea data.Va multumesc anticipat
Daca vreti ca acesata conventie sa fie autentificata trebui sa mergeti impreuna la notar pentru a semna in fata acestuia. Ar fi indicat sa-l lasati pe notar sa redacteze aceasta conventie pentru a nu se insera clauze interzise de lege sau care se contrazic.
Daca aceasta conventie nu este autentificata de notar, va sfatuiesc sa aveti cate un martor intrucat la un eventula litigiu conventia va fi considerata un inceput de dovada scrisa si va fi coroborata cu alte probe (martori).
Pai asta era si ideea mea.Sa mergem impreuna la un notar sa-l redacteze.Ma intrebam doar daca se face treaba asta si el in hartie imi recunoaste aceste chestii si imi da un termen, eu dupa pot sa folosesc hartia respectiva impotriva lui?
Binenteles, prin aceasa conventie el recunoaste ca are o datorie fata de dv si se obliga ca intr-un anumit termen sa o achite. Totodata, puteti sa stabiliti si o dobanda in cazul in care nu va returneaza banii in termenul prevazut in conventie.
In cazul unui proces, dupa ce obtineti o hotarare favorabila trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc pentru a va recupera datoria.