avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... INFIINTARE ASOCIATIE (ong)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

INFIINTARE ASOCIATIE (ong)

Vreau sa infiintez pt cineva o asociatie non-profit si am cateva nelamuriri. In primul rand as dori sa stiu daca fondatorii ma pot imputernici la notar sa depun actele in numele lor. Am inteles ca numai avocatii pot depune cereri la Judecatorie pentru infiintare ONG. In al doilea rand cum se face dovada patrimoniului in natura? Am inteles ca se trece in actul constitutiv dar mai departe, ce trebuie facut? Este suficient doar actul care face dovada proprietatii? Acesta cum se depune? Se depun copii legalizate? O ultima intrebare, exista cod caen la ONG? Ori se descrie activitatea pur si simplu.
Multumesc foarte mult.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
elena-10, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:18, 10 Iunie 2011
Puteti fi trecuta in actul constitutiv al asociatiei, printr-o exprimare de genul:
Subsemnatii, membri fondatori, împuternicim urmãtoarele persoane: ..........................................................................................................................................................................................................................................., sã desfãsoare procedura de dobândire a personalitãtii juridice a Asociatiei .............................
La judecatorie puteti sa depuneti si dumneavoastra. Treaba cu avocatul e ca el trebuie sa ateste actul constitutiv si statutul. Altfel trebuie sa mergeti la notar si costa mai mult.
Opinie. Incercati sa constituiti patriminiul initial in numerar prin depunerea acestuia intr-un cont bancar, la aceeasi banca unde va avea contul si viitoarea asociatie de catre membrii fondatori. Poate fi mai mult decat limita minima prevazuta de lege pentru ca acesti bani raman in cont doar pana la obtinerea actelor siar dupa aceea se pot utiliza pentru cheltuielile curente ale asociatiei. Daca doriti sa realizati patrimoniul initial in natura, acesta trebuie sa fie expertizat, daca e vorba de bunuri gen cladiri, terenuri, autoturisme, chiar si bunuri gen mobilir pentru birou, calculatoare si elte echipamente. Si inca o conditie, acestea trebuie sa apartina cu acte in regula membrilor fondatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere asociatie ong tudorsad tudorsad Buna ziua, Doresc sa infiintez o asociatie si am cateva nelamuriri: 1. care este, mai exact, patrioniul asociatiei? Unul sau doua salarii brute minime pe ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza un ong? adrianacab adrianacab CUM SE INFIINTEAZA UN ONG?VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE ACTE AM NEVOIE SI UNDE SE DEPUN, SI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?TREBUIE MINIM 3 ASOCIATI?ACESTIA POT ... (vezi toată discuția)
Depunere capital social asociatii si fundatii legally brunette legally brunette Buna ziua ! Depunerea capitalului social pentru infiintarea unei asociatii trebuierealizata de catre fiecare asociat in parte sau este ok ca ... (vezi toată discuția)