Buna ziua,
doresc sa fac o succesiune dupa bunic si dorind un certificat fiscal am aflat de la primarie ca nimeni (mai are 6 frati dintre care unul a luat titlul de proprietate, a arendat terenul la un moment dat...) nu a platit impozitul pentru teren agricol din momentul ridicarii titlului de proprietate - 2002.
Am intrebat cat trebuie platit iar calculul facut de cel care incasa impozitele m-a bagat in ceata.
pentru 2011 vreo 38 ron /h x 1ha si 700-8000m
0,1%penalizare /zi
ideea este ca pe 2011 era vreo 60-70 ron pe care i-a inmultit cu 9 ani + penalizari a ajuns in final la vreo 1200ron
:O
am mai citit si eu cate ceva, pana prin 2005 impozitul era vreo 11000 lei vechi, au existat ani in care agricultorii au fost scutiti de acest impozit , si am mai citit ca dupa 5 ani o parte din datorii s-ar prescrie.
Ce pot face in continuare?
In mod obligatoriu aveti de platit impozitul doar pe ultimii 5 ani,restul datoriei fiind prescrisa.Daca ati primit o somatie de plata in termen de 15 zile o puteti contesta la organul fiscal emitent sau la cel ierarhic superior,urmand sa primiti raspuns in 30 zile.In cazul in care nu primiti sau raspunsul este nefavorabil trebuie sa va adresati instantei cu un proces in contencios administrativ,atasand la cererea de chemare in judecata si dovada plangerii prealabile prevazuta de art.7 din Legea 554/2004.