avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoana cu handicap grav, suspendarea platii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoana cu handicap grav, suspendarea platii indemnizatiei

sora mea a fost chemata la comisia de evaluare a pers. cu handicap, ea fiind incadrata ca pers. cu handicap grav.
in urma evaluarii i-a fost mentinuta incadrarea de handicap 7, deficienta functionala grava, dar fiind institutionalizata intr-un camin de batrani i-au fost intrerupte prestatiile sociale(pensia).
avem termen de recurs de 30 zile.
va rog ajutati-ne, nu stim ce sa facem
Cel mai recent răspuns: iulianadonose , utilizator 09:31, 14 Iunie 2011
poi ce anume doriti? ce va nemultumeste?
daca se mai poate face ceva in sensul sa-si recapete pensia
in termenul de recurs puteti ataca decizia daca sunteti nemultumita de incadrarea in gradul de handicap.
aici nu vorbim de pensie ci de o indemnizatie pentru asistent personal, pe care o pierde daca persoana cu grad de handicap este internata , asa cum arat mai jos , Legea 448, repubicata.
  
Art. 42. - ...
   (4) Părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav, adulţii cu handicap grav ori reprezentanţii legali ai acestora, cu excepţia celor cu handicap vizual grav, pot opta între asistent personal şi primirea unei indemnizaţii lunare.
...
Art. 43. - .........
   (4) Nu pot beneficia de indemnizaţia lunară:
   a) părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului cu handicap grav care se află în internate ori în centre de plasament aferente unităţilor sau instituţiilor de învăţământ special;
   b) adulţii cu handicap grav sau reprezentanţii lor legali pe perioada în care adulţii cu handicap grav se află în centre rezidenţiale publice, cu excepţia centrului de tip respiro, ori în alte tipuri de instituţii publice cu caracter social în care se asigură întreţinere completă din partea autorităţii administraţiei publice;
   c) persoanele cu handicap grav care sunt reţinute, arestate sau condamnate definitiv la o pedeapsă privativă de libertate, pe perioada reţinerii, arestării ori a detenţiei.

Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
br_nicku, utilizator
primaria de care apartine caminul de batrani unde este internata pers. cu handicap ii asigura cazare si masa, medicamentele si materialele de igiena personala trebuie sa le cumpere asistatii.In cazul asta se mai incadreaza in legea 448, art.43, alin. b ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap climescumarian climescumarian buna ziua, in ce baza pot incheia suspendarea sau incetarea unei indemnizatii de handicap daca cel care se ocupa de persoana a depus o cerere de incheierea a ... (vezi toată discuția)
Drepturi copil cu handicap mihai_enculescu mihai_enculescu Buna ziua Sunt tatal unei fetite in varsta de 8 luni care este incadrata cu handicap grav cu drept de insotitor. Sotia este in concediu maternal si nu doreste ... (vezi toată discuția)
Modalitate de renuntare la asistent personal palsecam palsecam Buna ziua. Sunt interesat de etapele care trebuie urmate, astfel incat o persoana cu handicap grav sa renunte la asistentul personal, fara ca pacientul sa ... (vezi toată discuția)