avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu cei de la E-on( Electrica)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu cei de la E-on( Electrica)

Pe terenul meu, sunt amplasati 6 stalpi de nergie electrica, dintre care unul este chiar in curte, si dintre ceilalti 5 unul este trasformator.
Nu le-am cerut pana acum celor da la E-on sa mute stalpii sau sa-mi plateasca chirie pt terenul folosit, dar ieri m-am trezit cu angajatii de la E-on ca au inceput sa sape santuri in gradina casei mele si sa duca fire subterane de la transformator la stalpul alaturat, urmand ca de la acest stalp sa sape in continuare si sa duca fir pana la o pensiune situata undeva la 500 m, (de restul sapaturilor nu ma intereseaza, ci doar cele de pe proprietatea mea). Cand m-am dus la ei sa-i intreb ce fac pe pamantul mau, si de ce sapa, ei mi-au rapuns ca domnul cu pensiunea are aprobare de la E-on sa sape si sa-si puna un contuar separat pe stalpul de langa transformator.
Patronul pensiunii, care nu stiu prin ce mijloace a obtinut acea aprobare, nici macar acum nu a binevoit sa vina sa vorbeasca cu mine sa-mi ceara acordul pt a sapa pe proprietatea mea, cu toate ca acei muncitori l-au anuntat si i-au spus sa vina sa vorbeasca cu mine.
Din cate stiu eu asta se numeste violare de posesie.
Ce as putea sa fac in aceasta situatie? Atat cu cei de la E-on , care au dat acea aprobare, dar pe ce baza au dat-o nu stiu, cat si cu proprietarul pensiunii, care nu a binevoit sa vina mai intai sa vorbeasca cu mine.
Iar de la problema asta, ma gandeam chiar sa fac tot ce pot sa-i fortez pe cei de la E-on sa-mi plateasca chirie pt cei 6 stalpi, sau sa-i oblig sa-si mute stalpii de pe proprietatea mea, ceea ce ma indoiesc ca o vor face, deoarece sunt prea multi, si mai e si acel transformator.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sevenx , utilizator 09:49, 5 Octombrie 2009
ati facut un memoriu la eon sa veeti motivarea lor si apoi sa actionati?
daca da, ce raspunsuri ati primit?
momentan nu am facut...dar ma gandeam sa merg astazi sa fac, ca abia ieri au venit sa sape...
Sper sa ajung in timpul zilei de azi, si o sa va spun si ce raspuns am primit
am un stalp de retea de medie tensiune amplasat pe teren.
in CF nici pe foaia vechiului proprietar, nici pe foia mea nu exista sarcini.
am depus o cerere la RENEL casa-si scoata stalpul si firele avand in vedere ca la capatul ei la distanta de 200m exista doar 1 singur utilizator.
mi s-araspuns ca in legea 13/2007 se specifica ca toate retele existentesunt ale statului si pamantul e al statului asa ca nu si le dezafecteaza si ca se va rechizitiona terenul de sub stalpi.
ce fac eu in acest caz?
de vreme ce in CF e fara sarcini pot introduce ei acum acest lucru acum dupa atatea ani?


Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2008
analisa, utilizator
Buna ziua,
Sunt intr-o situatie similara cu 2 stalpi electrici pe terenul meu, doar ca eu nu l-am cumparat ci l-am mostenit de la parinti. Am facut o sesizare atat la E-ON (distribuitorul zonal) cat si la ANRE. Am primit acelasi argument din ambele parti:
Legea energiei electrice nr 13/2007 publicata in MO 52/23.01.2007.

Art 41. Alin 4. Terenurile pe care se situeaza retelele electrice de distributie existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea publica a statului"

Va rog sa-mi spuneti ce pot face in conditiile de fata si care ar fi suportul legal.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Brasament lumina Zefelix Zefelix Stau la casa . Eu cu vecina am platit pt stalpul de lumina in 2009 si a fost montat intre casele noastre in drum . Un alt vecin de pe strada mea vine si isi ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)
Cedare retea electrica bluess bluess Buna ziua, as dori sa stiu daca pot dona sau ceda prin act notarial reteaua electrica pe care am facut-o pe banii mei celor de E-ON Moldova? Cazul meu: casa ... (vezi toată discuția)