avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta grupa a - 2 - a de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta grupa a - 2 - a de munca

Va rog mult , poate ma puteti ajuta cu urmatoarea problema : lucrez la o primarie si am o cerere a unei persoane care a lucrat ca sofer , la fostul C.A.P. , cerere prin care solicita eliberarea unei adeverinta privind grupa a -2-a de munca , pentru o anumita perioada . Mentionez faptul ca , in cartea de munca , nu este nici o precizare privind grupa de munca .Acum eu nu stiu cum sa procedez , deoarece nu am nici un document care sa ateste ca a beneficiat cineva de grupa , la fostele C.A.P. -uri . In cazul in care pot elibera o asemenea adeverinta , care este temeiul legal ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: LIA VRANCEANU , utilizator 09:33, 15 Iunie 2011
Adeverintele de grupa se elibereaza in baza ordin. MFES 590/2008 .HG 1223/1990 si Ordinul MMPS 50/1990 ;trebuie sa fi lucrat pe masina de cel putin 10 tone pentru a se incadra in grupa II.
multumesc pentru raspuns . Persoana de care vorbeam a lucrat pe masina de 5 tone , asa ca nu se incadreaza . Inca o data , multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in perioada iulie 1979_ august 1995 am lucrat ca ... dan.gutanu dan.gutanu Buna seara, In perioada Iulie 1979_ August 1995 am lucrat ca mecanic utilaje la o societate ce asigura cu utilaje grele ( excavatoare ,buldozere etc ) ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de grupa pentru pensionare afg afg Buna ziua Doresc sa ajut un verisor pentru a obtine o adeverinta din care sa rezulte grupa II de munca:Este barbat nascut la 7 mai 1949,si are perioada ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la intreprinderea la care am lucrat cu activitate ... DiChi DiChi Buna ziua! La Intreprinderea la care am lucrat cu activitate constructii montaj, am fost angajata in perioada -01.11.1984-01.04.1988 ca muncitor ... (vezi toată discuția)