avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu carte de munca

Buna ziua,

urmeaza sa ma angajez la o firma ca reprezentant vanzari servicii voce si date pentru clienti persoane juridice. Mi s-a spus ca salariul fix va fi 200 euro la care se va adauga comisionul pe care il voi realiza in functie de vanzari. Insa in cartea de munca voi avea trecut salariul de 570 lei sau 670 cat este minimul acum. Este legal ca in cazul in care am studii superioare sa fiu incadrata cu salariul minim?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:30, 12 Iunie 2011
Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai fac inregistrari in carnetul de munca. Probabil angajatorul se referea la inregistrarea salariului in contractul individual de munca. Daca in contractul de munca se va inregistra salariul minim pe economie, atunci functia nu cred ca va fi cea pe care ati mentionato. Referitor la studiile superioare, trebuie sa vedeti daca postul pe care il veti ocupa necesita acest lucru. In caz afirmativ, salariul nu poate fi cel minim pe economie. :)
Bora Irina a scris:

Incepand cu data de 01.01.2011 nu se mai fac inregistrari in carnetul de munca. Probabil angajatorul se referea la inregistrarea salariului in contractul individual de munca. Daca in contractul de munca se va inregistra salariul minim pe economie, atunci functia nu cred ca va fi cea pe care ati mentionato. Referitor la studiile superioare, trebuie sa vedeti daca postul pe care il veti ocupa necesita acest lucru. In caz afirmativ, salariul nu poate fi cel minim pe economie. :)

Ce, cine il obliga pe angajator sa nu ii dea decat salariul minim pe economie chiar daca functia pe care o va ocupa necesita studii superioare?!?!?
SLorena a scris:

Buna ziua,

urmeaza sa ma angajez la o firma ca reprezentant vanzari servicii voce si date pentru clienti persoane juridice. Mi s-a spus ca salariul fix va fi 200 euro la care se va adauga comisionul pe care il voi realiza in functie de vanzari. Insa in cartea de munca voi avea trecut salariul de 570 lei sau 670 cat este minimul acum. Este legal ca in cazul in care am studii superioare sa fiu incadrata cu salariul minim?

1. Angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară.

2. Numai in cazul in care prin R.I. sau c.c.m. aplicabil angajatorului sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare , atunci angajatorul este obligat sa acorde acel salariu .. in alte conditii, salariul se stabileste prin negociere colectiva sau individuala.

3. Nu mai exista de la 01.01.2011 contrcat colectiv de munca la nivel national, care sa poata impune tuturor angajatorilor din sectorul privat stabilirea de salarii diferentiate in functie de nivelul de pregatire necesar ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post de conducere, salariu, studii superioare andrei2312 andrei2312 Buna ziua, Am incercat sa gasesc in noul cod al muncii ceva referitor la acest subiect insa nu am reusit. As vrea sa stiu in primul rand daca pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru studii superioare in domeniul privat Eulaura Eulaura Buna ziua! Am si eu o mare nelamurire! Care este noul salariu pentru studii superioare in mediul privat? Astazi ne-au fost prezentate noile contracte de ... (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)