Am incercat sa gasesc in noul cod al muncii ceva referitor la acest subiect insa nu am reusit.
As vrea sa stiu in primul rand daca pentru ocuparea unui post de conducere/management (sales manager/director de vanzari) este necesar ca angajatul sa aiba studiile superioare terminate (momentan este in ultimul an).
De asemenea, este o grila de salarizare minima pentru astfel de pozitie? Se poate ca un director de vanzari sa fie platit cu salariul minim?
Tot in aceiasi idee, un angajat pe o pozitie de executie poate sa aiba salariul mai mare decat unul pe pozitie de conducere?
Nu are nici o importanta asta cu cine are salariul mai mare decat care. Important e ca in momentul angajarii sa tineti cont de aceei coeficienti: 1,2 daca a terminat liceul, 1,3 postliceale si de 2 ori salariul minim daca a terminat studii superioare.
Se poate sa il puneti pe functii superioare si fara sa aive studiile finalizate.
1. Nu exista baza legala pentru acei coeficienti de ierarhizare ... de la 01.01.2011 nu mai exista Contract Colectiv de Munca la Nivel National.
2. Coeficientii de ierarhizare pot fi prevazuti in ccm la nivel de angajator, in ccm la nivel de ramura aplicabil angajatorului sau in R.I. al angajtorului.
In sectorul privat , ca si pentru cel bugetar avand reglementat acelasi salariu minim brut pe economie - 670 lei de la 01.01.2011.
Exista ramuri de activitate la care salariul minim brut este mai mare decat salariul minim brut pe economie si pentru care exista CCM unde sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare.