avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Post de conducere, salariu, studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Post de conducere, salariu, studii superioare

Buna ziua,

Am incercat sa gasesc in noul cod al muncii ceva referitor la acest subiect insa nu am reusit.

As vrea sa stiu in primul rand daca pentru ocuparea unui post de conducere/management (sales manager/director de vanzari) este necesar ca angajatul sa aiba studiile superioare terminate (momentan este in ultimul an).

De asemenea, este o grila de salarizare minima pentru astfel de pozitie? Se poate ca un director de vanzari sa fie platit cu salariul minim?

Tot in aceiasi idee, un angajat pe o pozitie de executie poate sa aiba salariul mai mare decat unul pe pozitie de conducere?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 20 Mai 2011
Nu are nici o importanta asta cu cine are salariul mai mare decat care. Important e ca in momentul angajarii sa tineti cont de aceei coeficienti: 1,2 daca a terminat liceul, 1,3 postliceale si de 2 ori salariul minim daca a terminat studii superioare.

Se poate sa il puneti pe functii superioare si fara sa aive studiile finalizate.
Se poate sa imi spuneti si care articole din lege se refera la aceste aspecte?

Multumesc.
1. Nu exista baza legala pentru acei coeficienti de ierarhizare ... de la 01.01.2011 nu mai exista Contract Colectiv de Munca la Nivel National.

2. Coeficientii de ierarhizare pot fi prevazuti in ccm la nivel de angajator, in ccm la nivel de ramura aplicabil angajatorului sau in R.I. al angajtorului.
Multumesc pentru raspuns. Nici pentru pozitia de conducere nu exista prevederi legale?

Multumesc.
In sectorul privat , ca si pentru cel bugetar avand reglementat acelasi salariu minim brut pe economie - 670 lei de la 01.01.2011.
Exista ramuri de activitate la care salariul minim brut este mai mare decat salariul minim brut pe economie si pentru care exista CCM unde sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pt studii superioare invatacel invatacel Buna seara, Am o discutie contradictorie cu cineva si m-a facut sa intru in..dubii :( , am angajat o persoana cu studii superioare de specialitate..director ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)