avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract Colectiv de Munca la Nivel National
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract Colectiv de Munca la Nivel National

Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:00, 19 Ianuarie 2012
CCMN este doar o amintire. Functioneaza legea 62/2011.Se pot incheia CCM la nivel de ramura, sectoare, unitate.
ion_vasilescu a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat.


Un ccm nu se aproba ..el se incheie , se inregistreaza si se publica in Monitorul Oficial daca este la nivel de ramura sau la nivel national ..

De la 01.01.2011 nu mai avem CCM la nivel national ... ceea ce a aparut pe Internet a ramas doar in stadiu de vizionare, intrucat acesta nu s-a mai depus spre inregistrare la Ministerul Muncii si, prin urmare, nu a mai intrat in vigoare.
Daca este doar o amintire si nu exista la nivel de ramura si nici la nivel de unitate, asta inseamna ca ne raportam doar la 53/2003? De ex. pot angaja o persoana cu MBA pe un post ce necesita studii superioare si sa-l platesc cu minim pe economie pentru o norma intreaga? Nu mai tin cont de coeficienti?
Nu se mai tine cont de coeficientii de ierarhizare decat daca angajatorului ii sunt aplicabile prevederile unui ccm la nivel de ramura de activitate ori acestia sunt prevazuti in ccm la nivel de unitate sau in R.I. al angajatorului.
Deci nu se mai tine cont deloc de prevederile vechiului CCM. Asta nu poate da nastere la abuzuri din partea angajatorilor?

Alte discuții în legătură

Salariul minim si coeficientii ... madymary33 madymary33 dupa 01.01.2011 ,contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010 isi inceteaza valabilitatea...d-stra la ce salariu minim aplicati si ce coeficienti ... (vezi toată discuția)
Mai este in vigoare contractul colectiv de munca la nivel national? Emil P Emil P Buna dimineata! Va rog sa-mi transmiteti daca mai este in vigoare contractul colectiv de munca la nivel national, avand in vedere ca acesta era ... (vezi toată discuția)
Salar minim 2011 pe economie ptr cei cu studii superioare atalinna atalinna Buna ziua.Va rog sa imi precizati care este salariul minim pe economie ptr cei cu studii superioare.Am inteles ca din 2011 sunt o serie de modificari in acest ... (vezi toată discuția)