avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Coeficienti de ierarhizare salariala pentru 2012 / ce ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Coeficienti de ierarhizare salariala pentru 2012 / ce folosim?

Buna ziua, va rog ajutor in urmatoarea problema:
Ce coeficienti de ierarhizare salariala veti folosi in 2012 (exceptand din discutie bugetarii) , avand in vedere ca vechiul CC de munca, a expirat, iar noul CC nu este semnat.
Nota: vechiul CC expirat, salar minim: 670 lei
- 1,2 - 804 lei
- 2 - 1340 lei
- 1,3 - 871 lei
Noul CC nesemnat, salar minim: 700 lei
- 1,1 - 770 lei
- 1,72 - 1204 lei
- 1,3 - 910 lei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 17 Decembrie 2011
In lipsa CCM pe unitate folositi CCM ramura/sector sau stabiliti prin RI tinand cont de coeficientii stabiliti in CCM la nivelul sectorului de activitate din care faceti parte..
@pneagau, Multumesc.

Buna ziua,
Stie cineva ce coeficienti de ierarhizare salariala vom aplica in 2012, avand in vedere ca CONTRACTul COLECTIV DE MUNCA UNIC la nivel national pe anii 2007-2011 a expirat si cel nou, nu a fost semnat. ???
Ma refer mai precis la :
Art.40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1;
2. calificati = 1,2;
etc, etc, etc

Sau, mai bine spus, ... Cei (contabilii) care v-ati pus problema asta, cum veti proceda? Ce coeficienti veti folosi? Si daca cunoasteti vreo baza legala? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
ContSters230435, utilizator
Nici pentru 2011 nu a existat vreo baza legala pentru aplicarea acestora, decat prevederile din ccm la nivel de ramura ... prin urmare, in 2012 pentru a se putea aplica astfel de coeficienti trebuie ca acestia sa fie prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ...
Multumesc. Oare cum sa ne dam seama de ce ramura "sa ne legam"? In functie de Codul CAEN al societatii sau in functie de COR (meserie, functie, etc)? Ca pana acum nu am auzit la nimeni sa aibe scris in R.I. coeficientii astia (desi legal este posibil). De fapt, toata lumea urmareste sa nu greseasca in sensul unei incadrari mai mici (ca de mai mare nu se pune problema).
In functie de codul CAEN .. insa atentie , Legea nr.62/2011 prevede ca ccm incheiate la nivel de sector de activitate este aplicabil numai partilor semnatare ...

Art. 133
(1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti angajatii din unitate, in cazul contractelor colective de munca incheiate la acest nivel;
b) pentru toti angajatii incadrati in unitatile care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca;
c) pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim pt studii liceale ginutz_a ginutz_a daca salariul minim brut va fi 700 lei/luna pt muncitor necalificat, care va fi salariul minim brut pt studii liceale? se mai tin cont de acei coeficienti? (vezi toată discuția)
Majorare salar teo.madalina teo.madalina Sunt angajati cu studii superioare in cadrul unei asociatii(pana la 12.2010, aveau 1200 incadrarea). Incepand cu data de 01.01.2011 nu stiu cat sa le majorez ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)