avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mai este in vigoare contractul colectiv de munca la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mai este in vigoare contractul colectiv de munca la nivel national?

Buna dimineata!

Va rog sa-mi transmiteti daca mai este in vigoare contractul colectiv de munca la nivel national, avand in vedere ca acesta era incheiat conform legii 130/1996, abrogata prin legea 62/2011. In cazul in care o societate nu este semnatara a contractelor colective de munca la nivel de ramura sau grup de unitati mai aplica dispozitiile acestor tipuri de contracte? In cazul in care nu se mai aplica nici un fel de contract colectiv de munca, eventual cu exceptia celui la nivel de unitate, daca el exista, singurul salariu minim aplicabil este 670 lei, indiferent de pregatirea salariatului?

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 16 Mai 2011
din cate stiu, nu mai este in vigoare si nici nu se vor mai incheia de acum CCM la nivel national.
1. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.

2. Coeficientii de ierahizare pot fi gasiti in ccm la nivel de unitate sau la nivel de armura de activitate aplicabil angajatorului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Nu exista contract colectiv de munca la ora actuala? tu_tu tu_tu Nu exista in momentul de fata contract colectiv de munca la nivel national in vigoare???? cica Legea 130/1996 a fost abrogata?!?!?! (vezi toată discuția)
Salariul minim si coeficientii ... madymary33 madymary33 dupa 01.01.2011 ,contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010 isi inceteaza valabilitatea...d-stra la ce salariu minim aplicati si ce coeficienti ... (vezi toată discuția)