avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot fi director de vanzari fara diploma de facultate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot fi director de vanzari fara diploma de facultate?

Am facut 4 ani de facultate in 1995 si nu am obtinut diploma de facultate ptr ca s-a desfiintat facultatea la care m-am inscris. Am doar foaia matricola. Acum am fost selectata pentru un post de director vanzari si marketing. Pot fi angajata legal de aceasta firma? Sau ce posibiliate ar fi pentru a putea fi incadrata pe acest post cu CM?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 30 Decembrie 2012
Pentru a obtine un post de Director vanzari si marketing, conform fisei postului trebuie sa aveti ca pregatire studii superioare economice.
Vedeti si
[ link extern ]
Postul l-am obtinut.....datorita competentelor mele practice si experientei in domeniu .....dar cum se poate face incadrarea sau ce portite sunt deschise pentru a se face legal angajarea mea???
1. Daca este vorba de un angajator cu capital privat, acesta este cel care dispune ce studii sunt necesare pentru fiecare post din unitatea sa.
2. Asa ca daca ati obtinut postul inseamna ca angajatorul este multumit de dvs. si va poate angaja, legal, cu CIM. Nu aveti nici o restrictie in acesta privinta.
Buna ziua,
si eu sunt intr-o situatie asemanatoare. Am fost acceptat pe functia de director vanzari datorita competentelor si experientei precum si in urma unui test la care au participat peste 30 de candidati dar angajatorul, desi are integral capital privat, spune ca nu ii vor viza CIM la ITM si ii este teama de amenzi in urma controalelor de la inspectorat. La urma urmei nu am nevoie de nicio titulatura pentru a-mi ideplini cu succes taskurile dar nu pot sa nu remarc situatia data. Angajatorul mi-a prezentat 8 teste ale contracandidatilor mei care au diplome de licenta si care, desi au terminat o facultate (de profil sau nu dar au lucrat in posturi similare, nu numai ca nu au cunostinte minime de economie aplicata dar au deficiente grave de limba romana si de utilizare a calculatorului (postul presupune si analize de vanzari, rapoarte, etc).

Deci, stimate domnule Valeriu, sunteti sigur ca pot fi incadrat legal ca Director de vanzari fara a aduce ulterior prejudicii angajatorului (amenzi, alte sanctiuni)?
Anterior am mai fost angajat "Agent vanzari", iar postul actual, practic este o recunoastere a abilitatilor, rezultatelor si expertizei mele in acest domeniu. Ma puteti sfatui cum poate angajatorul sa ma incadreze conform COR pentru a nu avea probleme? Multumesc anticipat!
Robert
Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
roberth, utilizator
Nici nu exista sanctiuni prevazute de un act normativ pentru asa ceva ... viza ITM-ului pe un c.i.m. nu mai exista, completarea si transmiterea unui c.i.m. se face cu ajutorul REVISAL-ului.

Prin urmare, in sectorul privat, angajatorul este cel care prevede conditiile necesare pentru angajarea ca si director de vanzari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am aplicat de curand la o firma pt un post de inginer ... Alina061980 Alina061980 Bună ziua! Am aplicat de curand la o firma pt un post de inginer marketing. Eu am diploma de inginer navalist, dar am lucrat în vânzări si marketing 19 ... (vezi toată discuția)
Pfa, incadrare caen preducea preducea Buna ziua Pentru incadrarea in CAEN am nevoie de atestat intrun anumit domeniu. Am facultatea neterminata, diploma de BAC uman/filologie, insa voi fi angajata ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cim AndreiTimi AndreiTimi Buna seara, Am si eu o intrebare. Daca firma este cu capital privat pot inregistra la ITM un contract de munca pentru un angajat cu codul COR 213904 ... (vezi toată discuția)