Ce semnifica participarea activa in proces((a depus apel si motive de apel si a participat la sedinta de apel prin delegat) a Municipiului daca parata in proces era Primaria, iar reclamantul si instanta nu s-au opus si deci au admis aceasta?
Inseamna ca Municipiu isi recunoaste dreptul sau procesual ,cu capacitate juridica deplina, fata de obiectul procesului in locul primariei?Ce parere aveti dv. ca specialisti?
Unde ,in lege,se incadreaza prezentarea in proces a Municipiului in locul primariei ?Sunt pe undeva institutii complementare?
Multumesc
Primaria nu poate sta in justitie, pentru ca nu are capacitate de folosinta.
Municipiul are calitate, insa in dosar ar trebui sa existe ori o precizare a reclamantului in sensul de a introduce in cauza municipiul, ori instanta sa se fi sesizat din oficiu in virtutea rolului activ si sa fi dispus clarificarea cadrului procesual, introducerea in cauza a municipiului si citarea municipiului in continuarea judecatii (aceste ultime aspecte ar trebui sa rezulte dintr-o incheiere de sedinta). Si in final, daca s-ar fi intamplat asa, hotararea sa fie pronuntata in contradictoriu cu municipiul.
Nu s-a imtamplat asa.Acesta e necazul.In dosar nu am gasit nici-o sesizare din oficiu a instantelor in virtutea rolului activ püentru clarificarea cadrului procesual ,iar eu,reclamantul am aflat numai acum ,din cererea de recurs,ca primaria nu are capacitate de folosinta,cind a invocat exceptia.Totusi,am gasit o decizie a unei Curti de Apel,care a respins exceptia in baza art 77 legea 215/2001.Primaria e formata din primar,vice si secretarul unitatii administrative,iar primarul are capacitate ...
Daca nici eu si nici instanta nu am introdus in proces municipiul,iar el figureaza in descrierile sentintei TB si deciziei CA cum se apreciaza acest lucru ?proceduri gresite?se mai poate indrepta ceva?Cauza nu mai poate fi reluata pt.ca fiind contestatie la o dispozitie termenul s-a scurs.