buna ziua
pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt eligibila in a contracta creditul de refinantare singura (veniturile mele sunt suficiente, nu exista nici un motiv de natura financiara pentru solicitarea unui codebitor) iar apartamentul pe care se instituie ipoteca este proprietate personala, dobandit inaintea casatoriei. Exista un articol in lege care sa imi permita sa constrang banca nu il mentioneze pe sot ca si codebitor?
Multumesc pentru raspuns.
Nu puteti "forta" o institutie bancara (un comerciant de bani pina la urma) sa accepte o clauza contractuala. E o contradictie in termeni intrucit contractul se presupune a fi acordul de vointa a ambelor parti, nu exista notiunea de fortare intr-un cadru contractual (decit doar la consumatorii captivi unde exista contractul de adeziune ceea ce nu este cazul).
Banca are normele proprii de vinzare a marfii ei si probabil ca din analiza de risc asta se impune in cazul dv. Sunteti libera sa acceptati sau nu conditiile de vinzare stabilite de ei. Incercati o negociere mai buna , singura amenintare pentru un v]nzator este aceea ca apelati la un concurent B-)
va cer asta pt ca este mai bine pt ei sa aiba 2 persoane implicate.
incercati la alta sucursala a banca, poate gasiti una care sta prost la capitolui "target" si va acorda daca totul este ok.
Dumneavoatra va face placere sa fiti constransa? Constrangerea care nu-ti face placere este condamnabila, indiferent cine o promoveaza. Incercati sa solicitati refinantare la o alta banca, cu norme mai permisive.
intocmai, cred ca nu ati parcurs cu atentie textul :"banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt eligibila in a contracta creditul de refinantare singura"
in aceste conditii ar fi fost utila o opinie juridica care sa-mi permita sa contracarez aceasta constrangere din partea bancii...
Doamna, cum va obliga? Dumneavoastra ati solicitat refinantarea, adevarat? Banca v-a prezentat conditiile in care accepta cererea dvs. Un contract intre doua parti, , asa cum bine preciza unul din preopinentii mei, presupune un acord de vointe a celor doua parti.
Daca sunteti bine intentionata in ceea ce priveste refinantarea, adicatelea intentionati sa si platiti creditul, nu aveti de ce sa fiti deranjata de aducerea sotului ca si codebitor. Nu va costa nimic in plus, dimpotriva, obtineti un credit mai ieftin.