avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refinantare credite fara sot codebitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refinantare credite fara sot codebitor

buna ziua
pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt eligibila in a contracta creditul de refinantare singura (veniturile mele sunt suficiente, nu exista nici un motiv de natura financiara pentru solicitarea unui codebitor) iar apartamentul pe care se instituie ipoteca este proprietate personala, dobandit inaintea casatoriei. Exista un articol in lege care sa imi permita sa nu il mentionez pe sot ca si codebitor? Daca nu, si apare ca si codebitor, in cazul unui divort, el ar putea sa solicite partaj pentru bunul meu dobandit inaintea casatoriei?
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
amaria79, utilizator
Cel mai recent răspuns: amaria79 , utilizator 14:32, 10 Iunie 2011
Problema este simpla.
Nu exista un articol de lege care sa va permita sa nu-l introduceti ca si codebitor.
Aparatamentul ce urmeaza a fi ipotecat va ramane bun propriu, find dobandit inainte de casatorie.
Ceea ce se va imparti in caz de divort...ar fi contravaloarea ratelro platite in timpul casatoriei...daca sotul le va include la masa parajabila.
va multumesc
dar banca are dreptul sa-mi impuna mentionarea sotului ca si codebitor sau nu?
ce va face sotul in caz de divort nu se stie, profilaxia e mai importanta decat tratamentul...
o zi buna!
Tinand cont ca sunteti casatorita , are acest drept, in temeiul Codului Familiei. Creditul este un venit obtinut in timpul casatoriei.
asadar, nu am la indemana nici o prevedere legala cu care sa combat aceasta clauza contractuala?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit cu ipoteca rang i fara codebitor amaria79 amaria79 buna ziua pentru refinantarea creditelor existente banca ma obliga sa il includ in contractul de credit pe sot ca si codebitor, in ciuda faptului ca eu sunt ... (vezi toată discuția)
Dupa divort/contracte de credit allexia007 allexia007 Speta: 1...Sotul detine un imobil dobandit cu titlu cumparare ca bun propriu inainte de casatorie - imobilul ipotecat/banii proveniti din credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna - imobil joe17 joe17 Buna ziua! Vin sa va cer sfatul intr-o anumita privinta: anul acesta - 2011, viitoarea mea sotie va achizitiona un apartament, prin credit bancar, credit cu ... (vezi toată discuția)