avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... administratia unui cimitir
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

administratia unui cimitir

In luna martie am pierdut pe cineva foarte drag..Tatal meu a fost cel care s-a ocupat de documente, familia mea detinand locuri de veci intr-un cimitir in Bucuresti. Cei de la administratia cimitirului s-au ocupat de prima lucrare, pentru care au folosit ceva placi de beton pentru a delimita spatiile intre locurile de veci (la nivel subteran). Nu stiu sa va spun foarte multe, dar nu este relevant deoarece lucrarea a fost facuta cum trebuie si am primit factura cand am achitat.

Recent am solicitat o alta lucrare, exterioara de aceasta data, constand in curatarea mozaicului, inlocuirea placii cu numele scrise, 2 "ghivece" din mozaic..etc Precizez ca pentru aceasta lucrare a trebuit sa dam un avans destul de mare, nu s-a consemnat ce am solicitat iar totul a fost facut in bataie de joc, exceptand curatatul. Ghivecele nu au tocmai o forma standard (mai exact, sunt cam diforme), de estetica nici nu se pune problema, unul este ciobit. Placa este mai mica, deci a ramas loc imprejur si se vede foarte urat; s-au gandit ei ca ar fi interesant sa puna o bucata de lemn ca sa nu alunece placa. Scrisul nu este facut de un specialist ("pietrar" cum au spus ei): literele sunt inegale, numele nu sunt unele sub altele, etc Probabil din detalii nu se intelege mare lucru, dar pentru noi care am solicitat ceva si am primit, nu..."mai putin" ci...o bataie de joc, este o adevarata durere. Am inteles totusi ca nu ei sunt cei care trebuie sa se ocupe de astfel de lucrari, dar altcineva nu exista in acel cimitir, responsabil de asa ceva. Probabil din acest motiv nu ni s-a dat nimic scris. Pe de alta parte nu ni s-a permis sa venim nici cu materiale, nici sa aducem pe altcineva care sa se ocupe.

Putem face ceva? Eu mi-am pierdut orice speranta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 15:03, 5 Martie 2009
Nu ati mentionat cu cine ati facut cea de-a doua lucrare. Tot cu cei de la administratia cimitirului? Ati in cheiat vreun contract de prestari servicii cu ei? Cum le-ati dat banii pentru lucrare?(avansul) Ati achitat ulterior si restul lucrarii?
Pentru ca daca nu aveti un contract cu acestia tare mi-e teama ca nu prea aveti cum sa-i trageti la raspundere.
imi cer scuze pentru neclaritati: a doua lucrare s-a facut cu aceleasi personaje de la administratia cimitirului cu pricina, iar avansul a fost achitat cash pe sistemul "de incredere"..Explicam mai sus de ce consider ca nu s-a incheiat nici un contract. Mai avem de achitat cam un sfert din pretul lucrarii. Sunt constienta ca neavand un contract cu ei nu putem face nimic..insa problema se pune in felul urmator: o sa tot avem de-a face cu ei. Avand in vedere ca altcineva nu se ocupa de aceste lucruri, cum putem face, in cazul in care solicitam refacerea lucrarii, sa obtinem incheierea unui astfel de contract, avand in vedere ca ei "stramba din nas". Este evident ca banii astia nu ajung unde trebuie, orice ar insemna asta...Totusi nu-mi miroase bine deloc...si incerc sa aflu cum putem face aceste lucrari legal.

Daca stau si ma gandesc, ok, prostia a fost a noastra, dar cum altfel puteam proceda, avand in vedere ca in acel cimitir nu exista alte "personaje" decat cele ce tin de administratie si paza...si tot ei nu permit efectuarea lucrarilor avand ca materie prima sau personal, din exterior.
In general contractul de antrepriza (si daca nu ma insel eu aici despre asa ceva e vorba) este un contract consensual...
Asta inseamna ca in cazul de fata contractul a fost incheiat valabil... ramane doar problema probei...
Buna ziua
Tot in legatura cu administatia sau administrarea cimitirelor...
In iarna am pierdut o prietena foarte tanara a carei moarte ne-a surprins pe toti. Rudele au incercat in cele 3 zile sa rezolve toate problemele si bataile de cap pe care le impune o nenorocire de genul asta. Cea mai "tare" dintre toate: locul de veci... cum in Bucuresti chestiile aste sunt marfa de contrabanda abia au gasit o persoana care avea concesionat un loc de veci, l-au platit acestuia, l-au platit inca o data la cimitir si inca o data la biserica! Deci triplu! Si nu au avut incotro pentru ca erau cu mortul pe masa...
Chestia asta fiindu-mi invatatura de minte, mi-aduc aminte ca prin '900 toamna bunica cumparase un loc de veci in acest minunat Bucuresti unde sunt inmormantati parintii ei... dezgrop actele (tata- mostenitorul bunicii - a fost "baiat istet" si a achitat taxa anuala pe vreo 20 de ani) ...imi storc creierii sa-mi aduc aminte cam pe unde ma ducea bunica cand mergeam "in vizita" la stra-bunici, si pornesc prin cimitir ca sa identific locul cu pricina. Inutil sa spun ca tanti de la casuta administratiei (dupa sotul din curte si cei 3-4 copilasi cred ca era si domiciliul personal....) se uita la mine de parca vorbeam chineza veche atunci cand am intrebat-o de randul nr... locul nr...
Dupa vre-o jumate de ceas in care am incercat sa stabat poteci pe care nu s-a mai trecut de un deceniu si dupa care am citit aproape toate crucile care mai erau lizibile am depistat locul... crucea de marmura cu postament de beton... numele abia se mai zareau... balarii ca in jungla... Ceea ce m-a frapat: distanta dintre mormite - pe rand mormintele sunt lipite, intre randuri abia de se strecoara un copil prescolar (30-40cm). Cum naiba ajungi cu un cosciug pana acolo? ca sa nu mai pun la socoteala si "gashca" care insoteste cosciugul?? Singura varianta este sa o iei pe "scurtatura" adica peste celelalte morminte! Si alta chestie: mai bine de trei sferturi dintre toate acele locuri de veci sunt "abandonate", adica se vede foarte clar ca nu a mai intrebat nimeni de ele de cel putin 20-30 de ani.
Rugamintea mea este daca stie cineva daca exista o lege, vreun act, ordin, regulament sau ceva de genul asta care sa organizeze ce si cum anume se poate face intr-un cimitir. Ideea este ca am o vaga presimtire ca sunt o infinitate de locuri "libere" in cimtirele bucurestene (si nu numai), dar, datorita lipsei de reglementari nu se poate face nimic ca aceste locuri sa fie repartizate celor care au nevoie atunci cand au nevoie.
Poate spuneti acum "tara arde si baba se piaptana!". Poate asa este... dar numai cand ne lovim de problema asta ne dam seama ce inseamna... si de regula atunci e prea tarziu...
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
Lulica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! va contactez cu urmatoarea problema: bunica mea, ... neaguvasile neaguvasile Buna seara! Va contactez cu urmatoarea problema: Bunica mea, in anul 1965, a achizitionat un loc de veci cu 2 morminte in Braila, la cimitirul \"Sf. ... (vezi toată discuția)
Juridic - amplasare cruce la mormant fara acordul proprietarului popaavidagabriela popaavidagabriela pe mormantul tatalui meu pe care sunt proprietar poate pune altcineva cruce fara acordul meu? (vezi toată discuția)
Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)