avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Va contactez cu urmatoarea problema: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Va contactez cu urmatoarea problema: Bunica mea, ...

Buna seara!
Va contactez cu urmatoarea problema:
Bunica mea, in anul 1965, a achizitionat un loc de veci cu 2 morminte in Braila, la cimitirul "Sf. Constantin". Pe actele detinute, ea figureaza ca proprietara.
Saptamana trecuta, cand am mers la locul mai sus mentionat, crucile (una de fier si una de beton, cu o aplicatie din marmura) nu se mai aflau acolo. De asemenea, grilajul de metal ce delimita locul de veci disparuse. Am sunat administratorul cimitirului, iar acesta sustine ca nu exista titluri de proprietate pe locurile de veci (la modul general) si ca, neplatind taxele, locul de veci a fost desfiintat. Totusi, in vizitele anterioare, nu ni s-a spus ca am avea de platit vreo suma, nici ca terenul pe care se afla locul de veci ar fi concesionat. Vin cu urmatoarea intrebare: exista vreo lege care trece proprietatea in concesiune? Ce am putea face mai departe?

Alte discuții în legătură

Juridic - amplasare cruce la mormant fara acordul proprietarului popaavidagabriela popaavidagabriela pe mormantul tatalui meu pe care sunt proprietar poate pune altcineva cruce fara acordul meu? (vezi toată discuția)
Loc de veci manixa manixa Multumesc de raspuns.Rog spuneti-mi care sunt conditiil;e de prelungire (vezi toată discuția)
Administratia unui cimitir anomaramon anomaramon In luna martie am pierdut pe cineva foarte drag..Tatal meu a fost cel care s-a ocupat de documente, familia mea detinand locuri de veci intr-un cimitir in ... (vezi toată discuția)