avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza pentru cetatean strain casatorit cu cetatean roman
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza pentru cetatean strain casatorit cu cetatean roman

buna ziua!as dori sa aflu cu ce acte trebuie sa ne prezentam la consulat cand facem cererea pentru viza.sotul meu este tunisian si am vrea sa venim in romania.avem certifucat de casatorie romanesc.va multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 22 Iulie 2008
Cetatenii straini care calatoresc in Romania trebuie sa obtina in prealabil viza de la o ambasada sau consulat roman, cu exceptia acelora care provin din tari cu care Romania are incheiate acorduri de desfiintare a vizei sau pentru care a renuntat unilateral la obligativitatea vizei.
Viza romana se acorda de catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei din strainatate, cu aprobarea prealabila a Ministerului Afacerilor Externe.
Documentele necesare obtinerii vizei sunt:
- Cererea de acordare a vizei
- Documentul de trecere a frontierei de stat, valabil (valabilitatea documentului de calatorie in care urmeaza sa fie aplicata viza trebuie sa depaseasca valabilitatea vizei solicitate cu cel putin 6 luni), in care sa poata fi aplicata viza
- asigurare medicala
- copie de pe certificatul de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean non ue daniele36 daniele36 Am o intrebare, care sunt pasii ce trebuie urmati urmare a casatoriei oficiate la misiunea diplomatica romaneasca intre un cetatean roman si un cetatean ... (vezi toată discuția)
Cetatean irakian vrea sa viziteze romania emma.krausse emma.krausse Buna seara Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la intrebarea mea? De ce are nevoie un cetatean irakian pentru a vizita Romania (cateva ... (vezi toată discuția)
Invitatie andreeanist andreeanist Prietenul meu e din Pakistan, dar e stabilit in Anglia de 5 ani. Lucreaza acolo cu acte in regula. As vrea sa stiu EXACT ce acte imi sunt necesare ptr a-i ... (vezi toată discuția)