avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere reconventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere reconventionala

Pot depune cerere reconventionala intr-un proces civil in care sunt intervenient daca acum procesul este in stadiul de fond la al treilea termen la prima infatisare eu nefiind parte si introdus ca intervenient de tatal meu iar la al doilea termen tatal meu aratat ca am fost citat la o alta adresa decat cea unde domiciliz si am actul de identitate ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Ungureanu Oana , Avocat 10:28, 11 Iunie 2011
Puteti depune. Prima zi de infatisare este termenul la care partile legal citate pot formula concluzii. A nu se confunda cu primul termen de judecata.
Ce obiect are procesul d-voastra? Daca e vorba despre un partaj atunci, propriu-zis, nu exista cerere reconventionala pentru ca la partaj paratul primeste ceva chiar daca nu a cerut nimic. Paratul din procesul de partaj face doar contestatii privitoare la masa de impartit, cota-parte ce-i revine fiecaruia sau valoarea bunului. Aceste contestatii se timbreaza si sunt uneori numite gresit cereri reconventionale. Greseala sta in faptul ca partajul se judeca dupa o procedura speciala, nu potrivit dreptului comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
puteti daca instanta a pus in discutie admisibilitatea in principiu a cererii de interventie si deja aveti calitatea de intervenient in cauza.
~ Conținut șters la cerere ~
procesul este pe obligatia de a face si evacuare.
O hotarare a instantei definitiva si irevocabila ce are un plan de expertiza dispus de instanta, respectivul plan poate fi considerat sa facand parte din hotararea instantei daca in sentinta se face vorbire de acest plan ?

Alte discuții în legătură

Termen de introducere cerere de interventie in interesul uneia dintre parti geolovelife geolovelife Buna ziua. Am o dilema si anume, care este termenul legal de depunere a interventiei in interesul uneia dintre parti. Este precizat undeva explicit un nr de ... (vezi toată discuția)
O cerere de interventie accesorie in interesul paratului se timbreaza? leusan leusan In cazul cererii de intervenient in sprijinul paratei se taxeaza cererea si daca da cat? (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala la al treilea termen teodosie113 teodosie113 Pot depune cerere reconventionala intr-un proces civil in care sunt intervenient daca acum procesul este in stadiul de fond la al treilea termen la prima ... (vezi toată discuția)