avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... itm si administratie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

itm si administratie

buna seara,
am o firma din 2010 fara angajati iar de luna viitoare vreau sa angajez 2 oameni....cum se procedeaza la itm si la administratie? la itm pentru revisal si ce mai trebuie iar la administratie cred k vectorul fiscal trebuie schimbat? ce acte imi trebuie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 10 Iunie 2011
La ITM se va depune REVISAL-ul cel târziu în ziua lucratoare anterioara începerii activitatii de catre salariati.
Registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in format electronic, prin utilizarea uneia dintre urmatoarele modalitati:
a) prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspectiei Muncii;
b) prin e-mail, pe baza de semnatura electronica;
c) prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca in format electronic, insotit de o adresa de inaintare semnata de angajator.

Transmiterea on-line a registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic se face dupa obtinerea de catre angajator a datelor de autentificare si acces, respectiv "nume utilizator" si "parola".
Acestea se elibereaza de catre inspectoratul teritorial de munca, in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul sau domiciliul, in baza unei imputerniciri (conform modelului pe care-l gasiti aici [ link extern ]
semnata si stampilata de reprezentatul legal al angajatorului, insotita de o copie a certificatului de inmatriculare, codul de identificare fiscala sau a actului de identitate, dupa caz.
dupa ce faceti ceea ce va spus freeelis trebuie sa completati in termen de 30 zile declaratia 010(vectorul fiscal) apoi sa mergeti la administratia financiara pentru a inregistra societatea avand salariati , anexa la acest 010 trebuie sa fie copie dupa contractul de munca (unul dintre ele ) si recipisa de la ITM cu numarul pe care il emite registrul de evidenta salariatilor .
1. Revisalul ONLINE
2. Modificarea vectorului fiscal prin D010 la administratia financiara
3. Depuneti lunar D112 cu ajutorul certificatului digital calificat
giv a scris:

1. Revisalul ONLINE
...


Nu este obligatoriu sa se trimita online REVISAl-ul ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat ong AdrianSNA AdrianSNA Buna ziua. Ce demersuri trebuiesc facute odata cu aparitia unui prim angajat al unui ONG? Trebuie modificat statutul, ce anume si unde trebuie declarat / ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ilcappo ilcappo Buna ziua , Va rog sa-mi comunicati daca incepand cu 2011 in noul Cod al muincii Contractul de munca la privat se mai inregistreaza la inspectoratul de munca ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie realizata transmiterea modificarii din revisal, la itm ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie cum trebuie transmis la ITM acel fisier salvat de tip ,,RVS\'\' ca urmare a modificarii operate in REVISAL a salariului ... (vezi toată discuția)