avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parintii dau copilul afara din casa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parintii dau copilul afara din casa

Buna ziua, am si eu o problema. Pana saptamana trecuta am locuit la prietena mea intr-un apartament cu 2 camere (proprietate al parintilor ei). Saptamana trecuta ( vineri 03.06) acestia au venit si s-au apucat sa evacueze mobilierul si sa ne-au obligat sa strangem lucrurile cu motivatia ca apartamentul s-a vandut, fara a ne da niciun ragaz de a ne strange lucrurile sau de a cauta in alta parte. Daca plecam cu 5 minute mai devreme la munca ne trezeam si cu lucrurile aruncate, ei neanuntand aceasta actiune. Ne-am trezit in maxim o ora cu toate lucrurile care am apucat sa le strangem in fata usii, acestia schimband deja yala de la usa. Cand am cerut sa o ajute macar pentru chirie, fiindca nici macar 15 zile nu ne-au dat la dispozitie sa cautam au aruncat 150 lei in bataie de joc zicand ca ajung.
De o saptamana apartamentul este nelocuit si m-am interesat la o persoana din comisia blocului si aceasta mi-a confirmat ca apartamentul nu a fost vandut deoarece inca nu a venit nimeni sa ceara acea adeverinta necesara cand vinzi un apartament. De o saptamana prietena mea (fosta - ca am hotarat sa ne despartim in urma cu 2 saptamani) doarme cam pe unde apuca, pe la cunostinte de ale mele, abia are unde sa puna capul sa doarma. Eu la mine acasa nu o pot lua deoarece parintii mei nu vor sa auda de ea. Din cauza ca a ramas fara un acoperis a fost data si afara de la munca (motivul a fost altul invocat de catre acestia dar asta i s-a spus direct in fata). Pur si simplu a pierdut totul.

Cu alte cuvinte acestia au dat-o pur si simplu afara din casa, fara a avea o hotarare judecatoreasca pentru asta. Ei mai au o garsoniera insa nu este pe numele lor (acolo locuiesc de 2 ani de cand au lasat-o singura sa moara de foame, ea neavand atunci un loc de munca).

Intrebarea este: poate obtine daune pentru toate noptile astea in care a fost nevoita sa doarma pe strazi? S-a intamplat intr-o zi cand pur si simplu a dormit pe banca, eu neavand cum sa o ajut. Nu pot intelege cum unii parinti pot face chiar asa de rau atat de usor. Ea mai este si infiata pe deasupra, parintii adoptivi fiind de fapt mult unchii ei si in acelasi timp nasii ei.

Astept un raspuns referitor la reusita unei judecate in aceasta situatie. Cel mai probabil apartamentul va fi vandut in maxim o luna sau 2 insa vreau sa stiu daca are vreo sansa sa obtina daune pentru aceste zile cand a fost aruncata fara niciun ragaz cu hainele in strada, in conditiile in care se mai putea astepta cu aceasta evacuare. Eu oricum am sfatuit-o sa mearga la politie sa depuna plangere impotriva lor insa pana duminica nu poate ajunge sa faca asta.
Fiica proprietarilor este majora? Cred ca da din moment ce lucreaza. Numai daca e minora parintii au obligatia de a o intretine.
Pur si simplu a pierdut totul.


Stimate domn Gaby .Prietena d-stra nu a pierdut nimic pentru ca nu a avut nimic.Inafara unui loc de munca , bineinteles.
Casa e a parintilor , deci e proprietatea lor.Daca fata e minora atunci cum a precizat Ana-anituca , parintii au obligatia de a o intretine.Daca e majora , atunci asta e ..
Si la politie daca se duce , nu face mai nimic.Parintii pot invoca orice , oricand.
Totul depinde de varsta fetei .
Prietena dumneavoastra are anumite drepturi doar daca parintii mor.Pana atunci imobilul e proprietatea lor si ca atare pot face ce vor cu el.Sa-l vanda , inchirieze sau pur si simplu sa-l tina gol.
La fel de bine exista procedeul de dezmostenire.Daca parintele doreste isi poate dezmosteni copilul si ca atare acesta nu va primi nimic dupa decesul parintelui.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
AlexaDankloff, utilizator
Stiu asta dar din cate am auzit fara ordin judecatoresc nu poate sa o dea afara. Vorbisem deja la politie de problema asta si ne-au zis ca nu au voie fara ordin judecatoresc. Nu ne-au putut ajuta cand am zis ca deja l-au vandut (asa credeam noi). Daca stiam la momentul respectiv ca nu l-a vandut puteam depune plangere, exista legi care te protejeaza pentru astfel de cazuri, ne comunicasera ca fara ordin judecatoresc de evacuare si/sau dezmostenire nu au dreptul de a o arunca in strada, avand in vedere ca are buletinul pe acea adresa si este luata in spatiu.
Copilul are dreptul la locuinta parintilor pana la varsta de 18 ani sau 25 de ani daca continua studiile (facultate).Eu sunt sigur ca v-au anuntat de evacuare.Sunt sigur ca aceasta evacuare a fost pe temeiul unor neintelegeri PUNCT
Dragi colegi, cred ca va pripiti, mai ales avand in vedere ultima postare a utilizatorului Gaby111. Nu cumva suntem in prezenta unui contract de comodat? Si, daca da, nu cumva fapta proprietarului reprezinta o denuntare intempestiva si abuziva a contractului, mai ales ca nu se poate jusitifica cf. art. 1573 C Civ, deoarece nu pare ca proprietarii ar fi avut o "trebuinta mare si neprevazuta", tinand cont de faptul ca apartamentul nu este ocupat de proprietari si nici nu a fost vandut?
Daca tot ne erijam in moralisti care dau dreptate unor parinti ce-si evacueaza copilul in strada, fiindca ne gandim ca au avut "niste neintelegeri", poate ar trebui sa incercam sa ajutam o persoana, pentru a preveni decaderea sa si un eventual pericol social (prostitutie, copil abandonat sau crescut in sonditii insalubre etc.), mai ales ca persoana evacuata nu spargea seminte toata ziua, ci inteleg ca avea un loc de munca. O putem lua si asa.
Stimate utilizator Gaby111, sfatul meu este sa gasiti un avocat bun, cu care sa puteti discuta aceste aspecte.

Alte discuții în legătură

Violare domiciliu simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Ma numesc Adina si am 23 ani. Sunt intr-o situatie ingrozitoare in care nu am mai fost pana acum. Daca puteti sa ma ajutati va multumesc din tot ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez? marinamark marinamark Buna ziua, casa in care locuiesc este a socrilor.Aceasta are doua corpuri de casa in aceeasi curte, inainte sa locuim noi acolo au stat niste chiriasi care ... (vezi toată discuția)
Revendicare vs evacuare Avocat Alexandru Gheorghe Avocat Alexandru Gheorghe Situatie: Am un contract de inchieriere, ptr un imobil, contract expirat la acest moment. Chiriasul o societate in faliment (propunere de inchidere a ... (vezi toată discuția)