avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare domiciliu

Buna seara. Ma numesc Adina si am 23 ani. Sunt intr-o situatie ingrozitoare in care nu am mai fost pana acum. Daca puteti sa ma ajutati va multumesc din tot sufletul meu. Problema mea e urmatoarea: Locuiesc cu chirie in bucuresti fiind la facultate. In ultimele 2 luni nu am mai locuit acolo datorita unor probleme de sanatate ale mamei mele. Am achitat garantie proprietarului banii de o chirie si am platit in avans 2 chirii. In lunile iunie si iulie nu am putut sa ajung in bucuresti si nu am avut nici bani sa achit chiria punand mai presus sanatatea mamei mele decat chiria. Am considerat ca achitand in avans 2 luni plus garantia am acoperita inclusiv luna august. Proprietarul m-a sunat o singura data cand eram in spital la mama si inca o data cand nu am avut starea necesara sa ii raspund. Acum cand am vorbit cu el mi-a comunicat ca a intrat in apartamentul pe care il aveam inchiriat si mi-a strans toate lucrurile in saci de gunoi si ca NU A GASIT NICIUN LUCRU DE VALOARE. Eu am avut lasate in cutiuta cu bijuterii niste inele de aur plus un lantisor despre care el spune ca nu le-a gasit. Mai mult mi-a umblat in lucrurile personale si m-a numit la telefon curva.

Va rog spuneti-mi cum sa procedez? Maine o sa plec in Bucuresti si am mare nevoie de sfaturile voastre. Cum sa procedez? Sa merg la politie, la procuratura? Sau la protectia consumatorului? Avea voie sa intre in lipsa mea sa imi stranga lucrurile in conditiile in care era platita inclusiv luna august???? Cum imi pot recupera bijuteriile daca el nu recunoaste ca au fost acolo? Ce articole sau ce legi a incalcat? Spuneti-mi va rog cum sa pun problema si cum sa procedez.

Va rog ajutati-ma cu niste pareri. Va multumesc mult mult de tot.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
simonaadina23, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:20, 5 August 2011
Cu aceasta poveste , scrisa in plangerea indreptata catre Politie , dar este indicat sa aveti acel contract si chitantele atasate la plangere(xerox).
Teoretic din garantie se scad cheltuielile aferente perioadei(curent , apa etc) deci acestea au fost platite de cine?
Eu am achitat facturile. Nu am chitantele de mana si contractul el fiind in locuinta. Banuiesc ca le-a luat si pe acelea. Cum sa procedez?
Puteti depune o plangere penala la politie pentru viol de domiciliu si furt.
Organele de politie vor cerceta.
Depinde de probe.
Teoretic trebuie probata prin acte orice plata (adica cele doua luni +garantia ) astfel ar fi fost acoperita si luna august daca sunteti cu platile la zi.
Si daca el a luat toate lucrurile inclusiv actele pe care le aveam acolo eu ce ma fac?
Si chiar si asa el are dreptul sa intre sa imi stranga lucrurile? Banuiesc ca ar trebui sa existe o procedura prin care eventual poti strange lucrurile unui chirias, nu? Cu cineva de la politia locala martor eventual. Cu sau fara chitante care sunt la el banuiesc ca tot a comis o infractiune.
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
simonaadina23, utilizator

Alte discuții în legătură

Chiriași fără contract dați afară de proprietar. ce pot face ca să-și recupereze lucrurile din apartament? Tarmac florentina Tarmac florentina Am fost mintita de proprietara la care stau timp de 6 luni de zile ca o sa mi faca contract....primele 3 luni a venit cu pretextul ca nu poate sa mi faca ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru furt in anul 2009 Florianutz Florianutz Pot depune plangere pentru un furt care s-a petrecut in anul 2009? Un vecin a gasit usa deschisa la ap. si mi-a furat un laptop când nu eram acasa. (vezi toată discuția)
Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)