avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriași fără contract dați afară de proprietar. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriași fără contract dați afară de proprietar. Ce pot face ca să-și recupereze lucrurile din apartament?

Am fost mintita de proprietara la care stau timp de 6 luni de zile ca o sa mi faca contract....primele 3 luni a venit cu pretextul ca nu poate sa mi faca contract pt ca ea nu era inca proprietara pe acel apartament avand la mana doar o inputernicire...apoi imediat ce a terminat a plecat in Spania spunand ca facem contract cand vine (dupa 3 luni ). Proprietara a venit fara stirea mea in tara si a intrat pe geam in casa (martori vecinii) a spart butucul a schimbat cheile apoi a inceput sa ma ameninte cu mesaje cum ca sa vin sa mi iau boarfele ca eu doar atat am acolo restul adik mobila . Electrocasnice...tv si multe altele sunt ale ei....plus ca ea a pus mana pe lucrurile mele neinsotita de nimeni si le a strans chiar ea personal. Ce pot eu sa fac pt ca nu imi pot lua lucrurile din apartament deoarece nu ma lasa sa intru eu personal ci sa trimit 2 oameni sa mi le care ei (boarfele ).???va rog poate ma ajutati cu un sfat.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU trebuia sa va mutati acolo fara o hartie la mana (un contract de inchiriere, ceva) si in secunda doi, dupa ce a intrat in spatiu, pe geam, trebuia sa faceti plangere la politie pentru violare de domiciliu. Ma gandesc ca acolo sunt si alte probleme in afara de ce ati povestit pentru ca in mod normal nu apeleaza nimeni la astfel de metode extreme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am dovezi ca am platit chiria asa cum ne am inteles la inceput de comun acord ...daca nu ne intelegeam nu mai primea nici proprietara bani de la noi...proprietara a mai facut lucrur murdare abia acum am aflat....si mai grav pt ea este ca a tinut in chirie oameni fara sa faca contract..o sa i fac plangere la ANAF..si o sa ma duc si la politie sa fac plangere penala pentru furt calificat....ea a pus mana pe lucrurile mele..nu avea voie clar


~ sters citat anterior ~
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce v-am raspuns anterior ramane valabil, puteti sa faceti plangere la politie pentru violare de domiciliu.
Domiciliul ei ..da..sunt deacord ..dar sunt lucrurile mele ...nu are nici o dovada ca a zis sa plec si nu am vrut sau ca as sta cu forta...pt ca mi a adus acuzatii foarte grave ca ma tinea de mila si ca deaia nu a facut contract .....apoo ca am sai dau bani ...cand a vazut ca tori vecini sunt martorii.mei oculari a zis ca pot sa vin sa mi iau licrurile numai ca eu nu am ce cauta in aprtament...dc ??? Pt ca mi a umblat in lucrruri si lipsesc multe de valoare deaia? I este frica...eu oricum nu am sa fac nimik fara politie.


~ sters citat anterior ~
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
trandafir2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU este vorba despre domiciliul dansei, ci despre domiciliul dvs., adica dansa v-a violat domiciliul dvs. Daca nu depuneti plangere, nu aveti de unde sa stiti daca politia face ceva sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 10 Decembrie 2017
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Violare domiciliu simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Ma numesc Adina si am 23 ani. Sunt intr-o situatie ingrozitoare in care nu am mai fost pana acum. Daca puteti sa ma ajutati va multumesc din tot ... (vezi toată discuția)
Propietari si chiriasi Zapacita2018 Zapacita2018 Buna ziua! Locuiesc cu chirie in Bucuresti, in zona Luica din data de 2017. Nu am facut contrat cu propietari pentru ca initial au zis ca o sa ne faca si ne au ... (vezi toată discuția)
Chirias fara contract si evacuare in 5 zile calinccs calinccs Buna ziua! Incerc sa fiu scurt. Locuiesc intr-un apartament, in Bucuresti, din noiembrie 2010. Propietara a refuzat sa facem un contract, nici macar de ... (vezi toată discuția)