avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirias fara contract si evacuare in 5 zile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirias fara contract si evacuare in 5 zile

Buna ziua!
Incerc sa fiu scurt. Locuiesc intr-un apartament, in Bucuresti, din noiembrie 2010. Propietara a refuzat sa facem un contract, nici macar de comodat (aveam nevoie sa-mi deschid firma).
In decembrie 2014 m-a anunt ca are nevoie de apartament timp de doua saptamani. Eu eram plecat din oras si nu am fost de acord dar nu i-a pasat si acele persoane au intrat in apartament, mi-au folosit toate lucrurile posibile (vase, tacamuri, lenjerii de pat, chiar si hainele mi le-au aranjat cum au vrut) si cel mai grav: mi-au umblat in lucruri personale.
In data de 5 ianuarie m-am intors in apartament (nimic nu mai era la locul lui, mobila, vase, haine, obiecte din baie - peste tot au intrat). Zilele acestea am fost contactat de proprietara (pe facebook!) - eu speram ca cu scopul de a-mi plati cazarea la o pensiune in perioada cat am fost lasat pe afara (a fost ideea propietarei pe care nu am acceptat-o) - dar nu, am fost anuntat ca am 5 zile sa-mi iau lucrurile din apartament.
Mentionez ca am platit chiria pe luna decembrie (anticipat). Am chitantele de la intretinere, tv, internet, pe numele meu, inca din 2010.
Ma simt foarte jignit desi stiam ca fel caracter are. In plus, nu are ce sa-mi reproseze:. am platit mereu chiria in avans si la timp - prin transfer bancar, se poate demonstra usor - la fel si toate cheltuielile (direct debit la banca)
Nu vreau sa ma tiganesc sau sa ma cobor la nivelul ei pentru ca nu sunt ca ea si nu imi permite nici timpul. Asadar o sa plec cat de curand pot.

Ma gandesc sa deschid un proces impotriva acestei persoane nesimtite (putin spus). Ce sanse as avea si ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
calinccs, utilizator
Am auzit multe dar chiar sa foloseasca apartamentul in lipsa dvs nu am auzit pana acum.Puteti sa-i comunicati ca aveti de gand sa-i formulati plangere penala pt evaziune fiscala, ca probe aveti sumele de bani achitate lunar.
Nici eu nu am mai auzit si daca as fi auzit n-as fi crezut. As fi zis ca sigur sunt si exagerari sau ca ar fi facut ceva grav acea persoana (eu in cazul de fata). E absurd.

Multumesc pentru raspuns. Eu ma gandeam ca pot deschide un proces civil impotriva proprietarei pentru umilinta la care m-a supus sa pentru... nici nu stiu cum sa cataloghez ceea ce a facut
Nesimtirea nu e motiv penal dar neplata impozitelor este. Daca ii depuneti reclamatie la ANAF cu extrasele de cont aferente cum ca a primit bani pentru inchiriere va plati amenda + impozite + penalitati.
Multumesc pentru raspuns.
Nu e nici macar motiv pentru un proces civil? Inca sunt socat de ceea ce mi s-a intamplat si tot vreau sa-i ii cer despagubiri. Totusi, se poate ca pana la urma sa fac doar o reclamatie la ANAF
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa fiti constient ca ati acceptat sa platiti o suma de bani in schimbul sederii dumneavoastra in acel spatiu fara a exista un contract intre parti. Deci ati fost partas la acea \"ilegalitate\". Faptul ca ati platit pe numele dumneavoastra anumite cheltuieli legate de tv, internet sau intretinere nu poate constitui o dovada ca dumneavoastra plateati o \"chirie\" pe acel spatiu. PLata utilitatilor (apa, electricitate sau gaz) sunt convins ca se facea pe numele proprietarei, deci nu ati schimbat contractele de furnizare pe numele dvs. (de fapt nici nu aveati de ce, e doar o ipoteza, in cazul in care faceati acolo o firma).
E greu de demonstrat ceea ce spuneti, este cuvantul dvs. impotriva cuvantului proprietarei.
Spuneti ca \"propietara a refuzat sa facem un contract, nici macar de comodat (aveam nevoie sa-mi deschid firma)\". De ce ati acceptat? Probabil pentru ca vi-a convenit suma pe care o dadeati fara contract, daca ar fi fost contract in mod cert suma se majora cu cel putin suma aferenta impozitului datorat de doamna pe chiria incasata. In cazul de fata in cazul unui proces, cu un avocat bun, s-ar putea ca si dvs. sa aveti probleme legate de evaziune fiscala.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
mdragomir76, utilizator

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori raspuns la o intrebare:ce se intampla daca ... Simplu71 Simplu71 Buna ziua! As dori raspuns la o intrebare:Ce se intampla daca merg la Anaf si declar ca stau cu chirie, avand un contract decomodare?! Lucrurile stau mai ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil Georgian44 Georgian44 Salut. Am inchiriat un apartament in urma cu 8 luni fara acte de inchiriere legale, proprietarul garantand sederea mea pe minim 12 luni. La 1 August imi da ... (vezi toată discuția)