avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare imobil

Salut. Am inchiriat un apartament in urma cu 8 luni fara acte de inchiriere legale, proprietarul garantand sederea mea pe minim 12 luni. La 1 August imi da mesaj ca trebuie sa eliberez apartamentul in 30 zile ca aduce pe altcineva.
De cateva zile au inceput sa curga mesaje cu amenintari de luare de masuri daca nu eliberez in 15 zile de la acel mesaj.
Am.vreun drept pentru ca nici nu am avut.timp suficient sa caut alt apartament si nici disponibilitati materiale suficiente sa achit din nou 1+1.
Mentionez ca toate facturile sunt la zi.
Ma poate da afara asa cum vrea el?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 26 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să solicite evacuarea în instanță deci câteva luni tot durează!
Dacă ați fi avut contract, situația dvs era mult mai bună, dar nici așa nu vă poate da afară până nu obține o hotărâre!
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc de raspuns, nu doresc sa o lungesc cu el pentru ca nu vreau scandal, certuri si deranj numai ca nu ma pot muta in termene schimbate permanent (din decembrie in octombrie, din octombrie in sfarsitul lui August si acum in 15 zile). Azi la 18:00 am intalnirea cu el si as vrea sa ii expun niste argumente.
Daca aveti un link cu drepturile chiriasului fara contract legal de inchiriere, as fi foarte recunoscator.
Inca o data, multumesc de raspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți art 1033 și Cod Pr Civilă cu privire la evacuare, dvs aveți calitatea de "ocupant" de vreme ce nu aveți contract scris de locațiune!
Pe de altă parte, ați putea sesiza Anaful
că nu a încheiat contract și nu plătește impozit!
Multumesc mult de informatii si clarificari!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista linkuri asa cum nu exista modelele de actiuni la care visează tot romanul.Colegul v-a indicat câteva texte de lege ,va rămâne sa încercati sa le cititi si sa le ințelegeți.Sa nu credeti ca proprietarul o sa cada pe spate daca -i indicat 2 articole în general în nu prea se mai imspaimanta de nimic,nici de notificări făcute prin avocat
Daca încearcă să va evacueze forțat puteti sa-i spuneti ca-i faceti plângere la ANAF și plângere penală la poliție.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

Alte discuții în legătură

Plătesc, de 7 ani, chirie unuia din 3 proprietari ai unui imobil și am probleme grave, pentru care am sunat la 112, cu unul din ceilalți doi. ce drepturi am în această situație? DitcovLauretiu DitcovLauretiu Buna seara! Am o mare problema si nu gasesc pe internet nimic clar despre drepturile chiriasului cu sau fara contract. Va rog, daca poate cineva sa ma ... (vezi toată discuția)
Chiriaș obligat să evacueze imobilul într-o zi. are dreptul titularul de contract să facă asta? Dan1312 Dan1312 Buna ziua !! Va rog frumos sa ma sfatuiti ce actiuni legale se pot lua in situatia in care mama mea a stat fara contract de inchiriere intr-un imobil sub ... (vezi toată discuția)
A intrat proprietarul peste mine in casa, pe 31 decembrie ... Theodora Su Theodora Su Buna seara. A intrat proprietarul peste mine in casa, pe 31 Decembrie fără sa ma anunțe in niciun fel, crezând ca nu sunt acasă. Pretinde ca nu a făcut ... (vezi toată discuția)