De 112 ați auzit? După cum vi s-a explicat, forțat nu puteți fi evacuată decât în baza unei sentințe; sunt proprietari cărora chiriașii nu le mai plătesc chiria, le distrug apartamentele și nu pot face nimic până la obținerea unei decizii de evacuare. Și și cu aceea, doar într-o perioadă a anului. Asta este, legea protejează mai mult chiriașul decât proprietarul. Dar în afară de lege, mai există intimidarea, ca în cazul dvs.; însă aici deja s-a mers mai departe, intrându-se în zona penalului.
Deci, scurt, dacă mai intră peste dvs. - cum adică "intră", nu aveți yală cu blocare la ușă? - sunați la 112. Și când predați locuința, e bine să aveți cu dvs. un martor, și să faceți un proces-verbal de predare/primire.
Theodora Su a scris:
Buna seara. A intrat proprietarul peste mine in casa, pe 31 Decembrie fără sa ma anunțe in niciun fel, crezând ca nu sunt acasă. Pretinde ca nu a făcut nimic care sa încalce contractul pentru ca el are voie sa intre când vrea și acum ma amenință ca dacă nu ii dau banii de chirie pe Ianuarie ma evacuează in 48 de ore pentru ca in contact scrie ca am provocat stricăciuni (s-a spart un geam in casa, era instabil și pus intr-o tâmplărie veche din 1967). Ce credeți pot face legal acum? Mai stau maxim o săptămâna aici, încă nu am confirmat o data a mutării exactă. Îmi e teama ca intra peste mine iar. Mulțumesc