avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare ''chiriaș'' și reîntoarcere la domiciliu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare ''chiriaș'' și reîntoarcere la domiciliu proprietar. Cum se poate rezolva?

Buna ziua,
Socrul meu se confrunta cu o problema. O perioada de vreme a locuit la tara, dar dupa decesul sotiei s-a hotarat sa revina cel putin pe perioada de iarna la bloc in apartamentul proprietate personala. Sotul s-a dus sa il ia de tara si sa-l duca la bloc. Aici intervine problema. In apartament a lasat sa stea fara contract o batrana care are ap. in blocul de cel al socrului pentru a lasa intimitate baiatului care este casatorit. Cel putin asa a motivat cand a discutat cu socrul si cu soacra. Batrana a fost anuntata ca urmeaza sa vina acasa si cand au ajuns dupa o saptamana nu era acasa. Contactata telefonic a mentionat ca este la un control medical la Cluj. Cel mai grav este ca la asociatie are 45 mil. datorie, De chirie nici vorba de aprox. 9-10 luni, socrul spune ca a avut o discutie cu ea mai demult si a zis ca nu-i trebuie chirie sa achite datoriile la bloc in primul rand. In acest moment este la bloc la fiul cel mare asteptand sa o gaseasca pe individa sa poata intra in casa.
Ce este de intreprins? Omul vrea in casa lui.
Ultima modificare: Duminică, 3 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 13:19, 6 Decembrie 2017
Inteleg din povestea dvs. ca socrul dvs a inchiriat la 'negru' ,deci iese din discutie plata vreunei sume care reprezinta chirie.
Este un comodat,un imprumut de folosinta in forma verbala, daca o exista si asa ceva prin codul civil .
Se prezuma ca cel care locuieste un timp indelungat la o adresa, iar in aceea locuinta se regasesc bunurile pesonale ale acestuia,adica: medicamente,documente ....haine si alte lucruri pt. care legea spune ca asigura acestuia traiul de zi cu zi... este domiciliul ocupantului/celui care foloseste locuinta.
Ma confrunt si eu cu o situatie asemanatoare , nu incercati cu forta patrunderea in locuinta ! chiar daca sunteti propietar .
Au inventat astia' niste legi care te baga la puscarie daca intri in casa ta fara sa-l anunti pe ocupant......caci de ocupanti si comadatari vorbim......iese din discutie institutia inchirierii.

Proces de evacuare,, apoi pe cale separata cerere pt daune materiale si morale.

Si bataie frate .... ca nu mai tine !

Success !
Persoana a fost anuntata ca proprietarul vine acasa si cand a ajuns la domiciliu aceasta lipsea. Sunt deja 3 zile de cand nu este acasa si a fost anuntata cu o saptamana inainte.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai tocmai asta e ca persoana ''face un tip de abuz de drept''..... adica abuzeaza de lege stie ca orice proces de evacuare se va intinde peste data de 31 martie 2018 . Dar evacuarea se poate face in conditia in care ocupantul are deja o alta propietate, chiar si de revelion :) .
Totusi a fost sfatuita '' bine'' pe semne ca va face sarbatorile in casa socrului dvs.

Calmati-va numai cu hotarare de la instanta o dati afara . Altfel este infractiune orice ati face, chiar si vizitele dese la usa propietatii dvs. se pot transforma in infractiuni de : hartuire, violare de domiciliu....si puteti primi interdictie de la politie.

Gasiti un avocat' iscusit' care va rezolva problema

Totusi ar trebui infiintata o asociatie la nivel national care sa militeze si sa schimbe legea privind drepturile propietarilor.....cel putin in cazul comodatelor/ocupantilor fara un just titlu.

Sa ofere posibilitatea in aceste cazuri doar interventia executorului sau a politiei. Sa nu mai asteptam, fiind propietari de drept ,sa treaca 6-12 luni sa evacuam un clandestin ocupant al locuintelor noastre.

Avem o tara varza , o sa emigrez sa uit ca sunt roman !

Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar de clarificat un aspect esential
In topicul initial ati afirmat
In apartament a lasat sa stea fara contract o batrana care are ap. in blocul de cel al socrului

Concret batrana detine o proprietate pe care a inteles sa o parasesca provizoriu pentru a
asigura intimatiea fiului sau ?
Daca batrana locuieste fara forme legale ,fara viza de flotant,proprietarul de drept al bunului imobil are dreptul sa sesiseze oficial politia care in temeiul disp L nr 61/1991 poate dispune verificarea si legitimarea batranei
Daca batrana detine proprietate imobiliara pe care a inteles sa o parasesca pentru a asigura intimitatea fiului,sau,se obtine in termen scurt hotararea de evacuare
Folositi procedura prevazuta de art.1034-1042 NCPC

Alte discuții în legătură

Executare silita Dyanna327 Dyanna327 BUNA ZIUA ! AM SI EU O NELAMURIRE IN LEGATURA CU UN APARTAMENT. SOCRII MEI AU FACUT ACTE DE VANZARE CUMPARARE IN 1998 CATRE SOTUL MEU SI CATRE MINE, ... (vezi toată discuția)
Locuinta, posesie anna_ema anna_ema buna ziua v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o problema cu care ma confrunt in momentul de fata:in 2005 am cumparat o locuinta de la o persoana,s-au intocmit ... (vezi toată discuția)
Evacuarea unoer persoane fara drept de locuinta! whiteskin whiteskin Buna ziua.Am primit ca mostenire de la tatal meu un apartament 2 camere central.In momentul decesului tatalui meu eram minora.Mama mea a administrat acest ... (vezi toată discuția)