avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locuinta, posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locuinta, posesie

buna ziua

v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o problema cu care ma confrunt in momentul de fata:in 2005 am cumparat o locuinta de la o persoana,s-au intocmit actele,dar propietarul a avut rugamintea sa o tin pe mama lui in locuinta,intr-o camera pana va fi in imposibilitatea de a se mai descurca singura.in contractul de vanzare cumparare nu exista nici un fel de clauza..eu am tinut aceasta batrana fara chirie,am tinut-o din omenie si din mila pe care o am pentru batrani..deci au trecut 8 ani iar batrana deja de o luna a cazut la pat,eu ajutandu-o..l-am chemat pe fiul acesteia,care nu locuieste in localitatea unde locuiesc eu ca sa o ia pe batrana sa o ingrijeasca,dar el nu vrea pentru ca ii este frica ca nu o voi mai primi inapoi.deja batrana necesita asistenta oermanenta,avand un accident vascular,iar acum este internata intr-un spital din localitatea unde locuieste fiul sau..intrebarea mea este,pot sa refuz acceptarea in continuare a batranei,eu fiind propietarul de drept al caser iar dansa neavand nici un fel de statut?daca da,cum pot sa ma apar in caz ca fiul ei va interveni?precizez ca eu de 8 ani am stat in 2 camere,iar cea de-a treia lasandui-o batranei iar fiul ei sta in apartament de 3 camere..eu sunt lipsita de o camera iar el beneficiaza de confortul a 3 camere...cum sa procedez in cazul in care fiul acesteia vrea sa o aduca pe batrana inapoi in casa mea,mie fiindu-mi necesara acea camera deoarece fiica mea urmeaza sa se casatoreasca si sa stea cum se cuvine,in casa mea...va multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:21, 27 Noiembrie 2013
Da, puteti sa n-o mai primiti :(.
Pana cand iese batrana , poate ar trebui sa ii anuntati despre situatie pe cei de la DGASPC
Poate cereti totusi o evacuare cu plata folosintei camerei... are totusi locuinta, domiciliul acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de habitatie gi-jane2 gi-jane2 Buna dimineata! Bunica mea are drept de habitatie intr-o camera dintr-un ap de 2 camere. Cand nu s-a mai putut ingriji singura,cu acordul ei, a fost dusa de ... (vezi toată discuția)
Cat la suta sanse ? gi-jane2 gi-jane2 O femeie in varsta 77 ani (atunci), locuia cu fiul, nora si cei 2 copii ai acestora intr-un apartament cu 3 camere. Fiul, un alcoolic la vremea aia, e ... (vezi toată discuția)
Locuinta cumparata de la stat mi-a fost vanduta in procent de 90% dhaneeey dhaneeey buna ziua, in 1999 am cumparat de la statul roman (prin afi) locuinta detinuta cu chirie in baza legii 112/95, in procent de 90% din apartament, apartamentul ... (vezi toată discuția)