avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... locuinta cumparata de la stat mi-a fost vanduta in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

locuinta cumparata de la stat mi-a fost vanduta in procent de 90%

buna ziua, in 1999 am cumparat de la statul roman (prin afi) locuinta detinuta cu chirie in baza legii 112/95, in procent de 90% din apartament, apartamentul mai e compus dintr-o camera in care locuieste altcineva, in contractul meu de vanzare-cumparare e trecuta urmatoarea fraza: "suprafata utila de 82,78 m.p, reprezentand o cota indiviza de 90% din imobil";

intrarile in locuinta sunt separate,
nu am avut niciodata contract de inchiriere pe cei 10% din apartament, in momentul de fata persoana ce locuieste acolo mai detine o locuinta in aceeasi curte, si plateste chirie pt toate la afi; camera in cauza fiind luata prin extindere in anii 80 de fiul acesteia care a decedat in 2006.

la arhivele nationale apartamentul este complet, la nationalizare a fost separat;

cum as putea intra in posesia acelei camere?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
dhaneeey, utilizator
Cel mai recent răspuns: dhaneeey , utilizator 11:17, 1 August 2012
cu alte cuvinte ati cumparat in baza l 112 numai partea de apartament asa cum afi il impartise dupa nationalizare. in opinia mea ati cumparat 100% din ce scrie in contractul dvs. camera la care faceti referire si pentru care nu ati avut niciodata contract de inchiriere probabil este deja vanduta altcuiva.
in contractul dvs nu scrie cate camere v-au vandut, care anume spatii? daca era sa va vanda si acea camera se specifica in contract de ex ap e compus din 4 camere din care una inchiriata si trimiteau notificare chirisului a se adresa dvs in calitate de nou proprietar al spatului.
poate vor fi si alte pareri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iulie 2012
cassy, utilizator
cassy a scris:

1. cu alte cuvinte ati cumparat in baza l 112 numai partea de apartament asa cum afi il impartise dupa nationalizare. - Corect
2. in opinia mea ati cumparat 100% din ce scrie in contractul dvs. - Corect
3. camera la care faceti referire si pentru care nu ati avut niciodata contract de inchiriere probabil este deja vanduta altcuiva. - Nu este vanduta altcuiva, acolo locuieste o femeie in varsta care mai are o locuinta in aceeasi curte, in aceasta camera locuia intial fiul acesteia care a murit in 2006; pt locuinta respectiva si pt aceasta camera dansa plateste chirie la afi;
4. in contractul dvs nu scrie cate camere v-au vandut, care anume spatii? - Ba da, se potrivesc datele din contract cu ceea ce am;
5. daca era sa va vanda si acea camera se specifica in contract de ex ap e compus din 4 camere din care una inchiriata si trimiteau notificare chirisului a se adresa dvs in calitate de nou proprietar al spatului. - Eu nu sunt proprietarul acelei camere, nu am fost niciodata, si nu as avea de ce sa-i cer chirie;

Eu am 90% din tot imobilul, ideea e cum as putea sa cumpar restul de 10% (fiind reprezentati de acea camera). sunt ingrijorat de faptul ca aceasta femeie va muri intr-o zi iar afi va trimite pe altcineva in locul ei.
As prefera sa cumpar eu acea camera ( care oricum nu este foarte mare - deci n-ar trebui sa coste foarte mult) decat sa vina alti vecini.
Nu se pune problema de evacuare, dansa mai are o locuinta in aceeasi curte tot in chirie de la afi;
In mod normal in 2006 ar fi trebuit sa se duca la afi si sa-i instiinteze despre moartea fiului dar nu a facut-o;

cum as putea sa cumpar acea camera?
orice sfat e binevenit, multumesc!
mergeti la afi si depuneti lunar sau bilunar cate o cerere scrisa cu nr de inregistrare pe ea (adica mergeti cu cererea in dublu exemplar ca sa va puna nr de inregistrare pe ea si dvs) si specificati cele expuse in mesaj cum ca detineti 90% din imobil prin cumparare (deci nu chirie ca doamna cu pricina) si ca dupa moartea batranei deci incetarea contractului de inchiriere doriti ca dvs sa cumparati acea camera pentru a va intregi ap asa cum era inainte de nationalizare. astenizati-i cu cererea. nu in ultimul rand aduceti-le la cunostnta si decesul fiului doamnei.
poate vor fi si ate pareri
ok, multumesc pt idee, am fost la afi si am depus o cerere, sa vedem raspunsul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)
Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat abonatyahoo abonatyahoo Evacuarea chiriasilor dintr-un apartament retrocedat Va supun atentiei urmatorul caz si daca ma puteti ajuta cu un sfat sau cu mai multe voi fi ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)