avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! As dori raspuns la o intrebare:Ce se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! As dori raspuns la o intrebare:Ce se intampla daca ...

Buna ziua!
As dori raspuns la o intrebare:Ce se intampla daca merg la Anaf si declar ca stau cu chirie, avand un contract decomodare?!
Lucrurile stau mai rau, mereu sunt amenintat sub diverse forme. M-ar int.ce pot pati eu, dar si respectiva pers.?!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Simplu71 , utilizator 18:35, 29 Noiembrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil platiti chirie nedeclarata de proprietar dar in schimb aveti un contract de comodat care reprezinta un contract gratuit (fara plata chiriei). Contractul de comodat nu trebuie declarat la ANAF in schimb puteti sa profitati de acest contract si sa nu mai platiti chiria solicitata, proprietarul neputand sa va scoata din casa , adica nu va poate evacua din imobil decat in baza unei hotarari judecatoresti. Atat timp cat detineti un contract de comodat, puteti sta in imobil pe perioada stipulata in contract.
Schimbati Yala la imobil si nu permiteti proprietarului sa va santajeze pentru plata unei chirii care nu este prevazuta contractual. In caz ca indrazneste sa patrunda in imobil fara consimtamantul dumneavoastra, sau in lipsa dumneavoastra savarseste infractiunea de violare de domiciliu, fapta care o puteti sesiza la organele de politie.

De retinut, ca patrunderea oricarei persoane, chiar si a proprietarului, in imobilul care in ocupati, nu se poate face decat cu consimtamantul dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Sunt cu lucrurile stranse deja, sub diferite clauze si amenintari. Ce pateste daca Anaf afla ca nu a platit impozit la cele 17 luni cat i-am platit chirie sub dif.forme?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei de la ANAF cunosc deja fenomenul si nu se obosesc sa faca demersuri pentru identificarea si recuperarea unor astfel de sume, ci sunt focusati pe fapte de evaziune ce vizeaza sume mult mai mari. In plus este greu de demonstrat atat timp cat nu exista contract de inchiriere si dovezi de plata si de incasare a acestor sume cu titlu de chirie
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Indiferent de clauze sau amenintari nu ar trebui sa parasiti imobilul fara sa existe o hotarare judecatoreasca de evacuare. Puteti sesiza politia in acest caz si totodata in caz ca se incearca fortarea usii sau patrunderea in imobil politia va fi chemata de indata.

Simplu71 a scris:

Sunt cu lucrurile stranse deja, sub diferite clauze si amenintari. Ce pateste daca Anaf afla ca nu a platit impozit la cele 17 luni cat i-am platit chirie sub dif.forme?

Am dovezi care o poate incrimina....mesaje in care declara chiria,ajutor financiar sub forma de chirie, etc.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum ... Simplu71 Simplu71 Buna ziua! Revin...si imi cer scuze,sau poate ca eu nu inteleg,cum pot fi notificat sa parasesc un imobil in 30zile,la care am un contract de COMODARE pana la ... (vezi toată discuția)
Instiintare evacuare sediu firma simaalex23 simaalex23 Buna ziua , Suntem o firma la inceput de drum cu activitate de comert, din iulie 2015 avem contract decomodat pe un spatiu ce este inregistrat ca sediu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea problema. familia mea detine un apartament ... lauragb lauragb Buna ziua, Am urmatoarea problema. Familia mea detine un apartament cumparat in 1/3 de noi si 2/3 de un alt proprietar. Eu in acest moment locuiesc in ... (vezi toată discuția)